Nu är Europa League finalen väldigt nära för Manchester United. Man har 1-0 att gå på i returen hemma mot Celta Vigo på anrika fotbollsarenan Old Trafford.

Matchstart: 21:05 torsdag 11 maj 2017.
TV-kanal: Kanal 9

Man United dras med skador

United kommer till semifinalspel med mängder av skador. Som de flesta vet vid det här laget finns inte Zlatan Ibrahimovic i laget efter den svåra knäskada han ådrog sig för en tid sedan. Dessutom är en kvartett med backar borta från spel mot Celta. Varken Timothy Fosu-Mensah (Axelskada), Marcos Rojo (Knäskada), Luke Shaw (Vristskada) eller Ashley Young (Muskelskada) är tillgängliga för spel. Så Man United är verkligen sårbara i backlinjen inför slutspurten av säsongen. Däremot var man bättre än Celta Vigo i första mötet trots spel på bortaplan. Och så har man det där så viktiga 1-0 resultatet med sig in i kvällens match.

Celta helt ur form

Celta Vigo är inne i en minst sagt bedrövlig period just nu. Fem raka förluster, fyra i ligan och en i EL-spelet gör att formen får anses vara usel. 3-0 förlusten i söndags mot Malaga gjorde inte självförtroendet större precis. Det enda positiva för spanjorernas del är väl att manchester United’s form inte är särskilt lysande heller. Stryk mot Arsenal med 2-0 i ligan senast och ännu tydligare tecken på avsaknad av ett harmoniskt och samspelt lag har visats senaste tiden. Men Celta Vigo måste nog få in en fullträff ikväll mot United om man ska vara det lag som lyckas ta sig vidare till finalen. Men jag tror snarare faktiskt att Manchester United vinner dagens match även om formen inte är den allra bästa. För motståndarlaget har det ju trots allt betydligt sämre ställt med formen.

Speltips: William Hill erbjuder oddset 1.57 för Manchester United vinst över Celta Vigo vilket är bäst vinstodds av alla spelbolagen, så för mig är det taget. Och är du inte tidigare kund hos William Hill så är det bara att gratulera. Du får nämligen som ny kund hos William Hill upp till 1000 kr gratisspel på odds!

Första mötet…

Kolla här in de bästa matchsekvenserna från första semifinalmötet mellan Celta Vigo och Manchester United: