Vilken fantastisk Ishockey semifinal i VM mellan Sverige – Finland vi har att se fram emot. Matchen sänds 20/5 på TV4 och live stream hos C More. ”Prova 2 veckor gratis” hos C More på mobil, surfplatta och dator utan bindningstid eller uppsägningstid.

Matchen startar lördag 20 maj 2017 klockan 19:15.

Lördagens VM-semifinaler

15:15 Kanada – Ryssland
19:15 Sverige – Finland

Sverige – Finland Speltips & Odds

Äntligen! Underbart nog ska vi få bevittna en av de största hockeymatcherna som går att uppleva inom Sverige och Finland. Varför jag hävdar att det är en av de största matcherna är att alla Hockey-VM matcher mellan Sverige och Finland som är avgörande på något sätt intresserar och engagerar mer än i någon annan match. Det ska kanske ska vara en direkt avgörande sjunde finalmatch i respektive ligaspel eller final i VM eller OS som slår dessa matcher. Senast Sverige mötte Finland i ett Hockey-VM var 2013, och det var dessutom också i en VM-semifinal. Den gången vann Sverige med 3-0. Så fyra långa år har vi fått vänta på en sådan här VM-fight!

Finlands superskräll!

Oj som Finland överraskade alla i torsdagens match mot favoriten USA. Från att varit stort ifrågasatta och hårt kritiserade under Hockey-VM till att slå den andra gruppettan USA i en kvartsfinal. Det trodde ingen. Knappt inte heller de mest inbitna finska fansen. Men Finland visade verkligen vad finsk sisu är för något. Inte ett enda insläppt mål bakåt mot ett USA som tidigare i VM-turneringen varit ruggigt effektiva framåt. Det pratades mycket om att spelarna i USA såg loja och orkeslösa ut. Visst kan det till viss del varit så. Men jag tror också att den finska taktiken funkade till 100%. Finnarna visste hur de skulle stoppa amerikanarna och täppte till alla anfallsförsök som gjordes. Och sen det kanske viktigaste av allt. Finland gjorde mål också! Två stycken dessutom.

Finska lejon med finsk sisu

Efter en mållös första period mellan USA och Finland så kom Finlands förlösande 0-1 mål i inledningen av den andra. USA fick sin och blott andra utvisningen totalt i matchen efter bara 26 sekunder in i period två. Det utnyttjade Mikko Rantanen halvminuten senare när han anmärkningsvärt nog fick stå i stort sett ostörd framför USA’s målvakt och kunde raka in den på andra försöket. Målet föregicks av ett skott i det Powerplay man spelade. Därefter fick vi vänta till knappt sju minuter in i tredeje perioden innan vi fick se ett mål igen. Den här gången var det Joonas Kemppainen som kunde sätta den efter en spelvändning. Man bröt amerikanarnas anfall i egen zon och Joonas kunde i par med Juhamatti Aaltonen ursnyggt passa sig igenom tillbaka-åkande USA-försvarare fram till målet.

Tre Kronor allt bättre

Sverige har varvat närapå usel hockey med strålande insatser bitvis hittills under Ishockey-VM. Men sedan NHL trion Henrik Lundqvist, Oscar Lindberg och Nicklas Bäckström anlände till det svenska laget har spelet sett allt bättre ut för varje match som går. En stor del till att Sverige ser betydligt bättre ut nu än tidigare under turneringen är också det fina samspelet mellan Nicklas Bäckström och kedjekompisen William Nylander. Inte minst mot Schweiz fick vi se prov på deras ”skills”. Båda gjorde ett mål var i 3-1 segern som tog Sverige till den stundande semifinalen mot Finland. Bäckströms enastående passningar och Nylanders öga för att göra mål är en oslagbar kombo. Sex mål har det blivit från William Nylanders klubba så här långt i VM.

10 senaste grannfejderna

En koll bakåt på tidigare resultat visar att matcherna mellan Sverige och Finland kan sluta lite hur som helst. Men gemensamt för nästan alla hockeykamperna är att det brukar vara väldigt jämnt mellan lagen. Sverige har förlorat de två senaste tillfällena knappt. Ska det bli tredje gången gillt för Sverige mot Finland nu?

2017-04-30 Sverige – Finland 2 : 3 (Carlson Hockey Games)
2017-02-12 Sverige – Finland 2 : 3 (Sweden Hockey Games)
2016-12-17 Finland – Sverige 2 : 4 (Channel One Cup)
2016-11-06 Finland – Sverige 4 : 1 (Karjala Cup)
2016-09-20 Sverige – Finland 2 : 0 (World Cup)
2016-09-10 Sverige – Finland 6 : 3 (Vänskapsmatch)
2016-09-08 Finland – Sverige 3 : 2 (2 : 2) (Vänskapsmatch)
2016-02-13 Sverige – Finland 4 : 2 (Euro Hockey Tour)
2016-02-11 Sverige – Finland 3 : 2 (Euro Hockey Tour)
2015-12-20 Finland – Sverige 1 : 2 (1 : 1) (Channel One Cup)

Tipset går till Sverige

Även om Finland överraskande slog ut en av de stora favoriterna USA i kvarten så har Sverige visat på ett allt bättre spel undan för undan. Sverige har bättre spelarmaterial på pappret och de största proffsen har visat att de levererar. Överraskningar ske ideligen men oftare tar favoritlagen hem segern. Och i den här matchen är Sverige favoriten tack vare hur de senaste matcherna sett ut överlag. Jag satsar dock min peng på att Sverige tar det här. Men finsk sisu kanske kommer straffa mig och visa att jag har fel? Troligtvis är det nog så också att mitt svenska hjärta klappar lite extra när det gäller som mest och därför inte är helt opartisk i mitt speltips heller. Men jag älskar alla våra kamper mot Finland. Det går verkligen att likna vid syskonkärlek! Men nu är det ”Heja Sverige friskt humör…” som gäller.

Speltips: Sverige vinner över Finland. Odds 1.65 @LeoVegas!      

Har du inte tidigare spelat odds på LeoVegas så är det definitivt rätt läge nu! Just nu får du 200% högre vinst om du vinner på ditt odds-spel hos LeoVegas när du spelar på matchen Sverige – Finland i Hockey-VM semifinalen.

Glöm heller inte bort att du kan titta på Hockey-VM på C More. Prova 2 veckor gratis utan bindningstid eller uppsägningstid!

Sverige – Finland med 200% högre vinster!