NHL Slutspel 2017: Predators tog en extremt viktig seger i lördagens match mot Ducks. Seger med 3-1 i en oerhört jämn o tät match. Pekka Rinne tog verkligen tag i sitt spel och var tillbaka på den nivå som krävs för att vinna slutspelsmatcher. Med 32 räddningar så var han en avgörande faktor till segern.

Stanley Cup semifinalmatchen Nashville Predators Anaheim Ducks startar kl. 02:00 (tidig morgon) tisdag 23 maj 2017. Viaplay sänder live!

Nashville nära Stanley Cup final

När nu Predators återvänder hem till Nashville så har dom chansen att avgöra matchserien och ta sig till Stanley Cup final. Vilket i så fall skulle vara klubbens första.

Matchserien fram till nu:

Match 1 ANA – NSH 2-3

Match 2 ANA – NSH 5-3

Match 3 NSH – ANA 2-1

Match 4 NSH – ANA 2-3

Match 5 ANA – NSH 1-3

Match 6 NSH – ANA ?

Predators har alltså chansen att inför sin extatiska hemmapublik avgöra matchserien. Publiken har varit helt vild och Anaheim kommer förstås känna trycket när dom glider in i arenan. Känslan innan lördagens match var att Nashville skulle få det svårt på bortaplan och att Ryan Johansen’s frånvaro skulle vara avgörande. Men Nashville lyckades att ta en kämpaseger med en storspelande Rinne i målet.

Med den positiva känslan som Nashville skapade där så ligger det nära tillhands att tro på en hemmaseger. Matchserien har varit tillknäppt och mycket tyder på att även nattens drabbning skulle kunna bli det. Men, Nashville med Filip Forsberg i spetsen har visat storform och med hemmapublikens vrål i ryggen är chansen stor att tränarnas förmodade förmaningar om återhållsamhet blir svårt att följa. Vi tror på plattan i mattan för båda lagen och att det blir mycket mål!

Speltips:Totalt antal gjorda mål under ordinarie speltid, över 8 till oddset 13.00 @leovegas.com.

Good luck!

/Stefan G