Vilken borg är bäst, Trelle eller Helsing? Ikväll ska höstens hetaste Skånederby avgöras när Trelleborg och Helsingborg möts i Superettan toppen. Om du inte har möjlighet at se matchen på TV4 Sport så kan du streama den i mobil, dator och surfplatta på C More

Vi har tidigare skrivit om hur du kan titta på C More gratis men det gäller tyvärr inte Allsvenskan och Superettan i fotboll.

Trelleborg Helsingborg Speltips

Tabellfyran Trelleborg tar emot femman Helsingborg på Vångavallen med avspark kl. 19:00 denna tisdag 29 augusti. Det skiljer bara en poäng mellan dem så det är jämnt så det förslår.

Bra form men tuff historik

Vad som talar för hemmalaget Trelleborg idag är att de är obesegrade i sina senaste tre matcher. Och att spela på kryss på matchen verkar inte vara ett bra alternativ då laget har spelat åtta raka matcher utan ett oavgjort resultat. Å andra sidan är det här ett äkta Skånederby som ibland kan vara riktigt tuffa och jämna matcher. På ett sätt är de i alla fall väldigt jämna eftersom Trelleborg och Helsingborg just nu verkar följas åt i Superettan tabellen.

Men kikar vi på deras tidigare inbördes möten så säger i alla fall statistiken att vi bör få se en segrare och en förlorare ikväll. Helsingborg vann senaste mötet mot Trelleborg hemma på Olympia tidigare i våras. Flör övrigt har faktiskt Helsingborg stått som vinnare alla de senaste fem mötena med Trelleborg.

Fem senaste:

2017-04-01 Helsingborg Trelleborg 1 : 0 (Superettan)
2011-08-14 Trelleborg Helsingborg 1 : 3 (Allsvenskan)
2011-06-23 Helsingborg Trelleborg 7 : 3 (Allsvenskan)
2011-05-29 Helsingborg Trelleborg 2 : 1 (Svenska Cupen)
2011-03-02 Trelleborg Helsingborg 1 : 3 (Träningsmatch)

Tyngre just nu…

Helsingborg har annars haft det lite tungt den senaste tiden. Bara två segrar på fem senaste matcherna. Bland annat har man fått stryk mot såväl Norrby som IK Frej vilka båda kämpar nere i botten av tabellen för sin överlevnad. En liten ljusning såg man i vinsten mot GAIS förra helgen då man åtminstone vann med 1-0.

Tipset

Nä, jag tror banne mig att Trelleborg tar revansch idag för alla tidigare förluster mot derbykollegan och vinner ikväll. Speltipset blir därför vinst för Trelleborg mot Helsingborg till oddset 2.35 @ unibet!

Unibet erbjudande500 % BonusFå 500 kr!Hämta Bonus

Få 500 kr + Live Stream

Unibet är kanske Sveriges bästa spelbolag och erbjuder alla sina nya spelare på 500 kronor när de registrerar sig. Du behöver bara sätta in 100 kr på spelkontot (om du vill) för att få 500 kr ytterligare av unibet att spela på odds eller casino för. Dessutom har du då också tillgång till hela deras live streaming utbud (Unibet TV) med massor av direktsänd sport dygnet runt. Inkluderat här är bland annat alla fotbollsmatcher från La Liga, Serie A, Ligue 1 och mängder av andra toppligor i fotbollsvärlden. Plus massor av andra sporter som exempelvis tennis US Open live stream som pågår just nu.