Ett speltips är förstås på sin plats när idag 31/8 Bulgarien – Sverige möts i VM-Kvalet. Matchen blåser igång kl. 20:45 och ses på Kanal 5.

Bulgarien – Sverige

Återigen befinner vi oss i ett läge där de 3 poängen är såååå viktiga! Vi som hejar på det svenska fotbollslandslaget har genom åren fått vara med om många spännande och viktiga landskamper i EM- och VM-kval samt mästerskap. Med tanke på att Sverige inte är ett särskilt stor fotbollsnation sett till antal fotbollsutövare och lyckats ta oss till mästerskap så ofta ska vi känna oss priviligerade. På något sätt verkar det som vi ofta luckas knipa de där allra viktigaste poängen som krävs. Sedan att mästerskapen inte alltid går som man hoppats är en annan sak.

Sverige gruppetta

Sverige leder VM-kval Grupp A före Frankrike på samma poäng och Holland 3 poäng efter. Dessa båda lag möter för övrig varandra ikväll också samma tid som Sveriges match mot Bulgarien. Jag behöver väl inte pålysa att även den matchen är av stor vikt för oss svenskar. Men i den matchen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag hoppas på för resultat? Det är ju bara ett lag som direktkvalificerar sig för Fotbolls-VM i Ryssland 2018. Andraplatsen innebär att man får förlita sig på att vara en av de högst rankade grupptvåorna för att ta sig vidare. De sista fyra lagen i den sex lag stora gruppen kan hälsa hem.

VM-Kval Grupp A:
  1. Sverige 13 poäng
  2. Frankrike 13 p
  3. Nederländerna 10 p
  4. Bulgarien 9 p
  5. Vitryssland 5 p
  6. Luxemburg 1 p

C More Gratis

Sverige vann hemma

Förra gången Sverige och Bulgarien möttes slutade det med svensk vinst 3-0. De svenska målen gjordes av Ola Toivonen (Toulouse), Oscar Hiljemark (Genoa) och Victor Lindelöf (Manchester United). Just Lindelöf är väl den spelare, tillsammans med Emil Forsberg (RB Leipzig), som uppmärksammats mest under sommarens transfercirkus. Han värvades över till Mourinho’s Manchester United som en tänkt nyckelspelare i försvaret men har fått taga plats läktarplats för det mesta. Intre ens bänken har varit aktuell mer än en gång under de inledande Premier League matcherna. Man får bara hoppas på att inte detta påverkat honom i allt för stor utsträckning. Vi behöver honom som en stabil mittback där bak i ett annars ganska stjärnspelare-fattigt landslag. Dock är det förstås kollektivet som rönt vårt kära fotbollslandslag de största framgångarna genom åren. Men med en bra krydda av stjärnspelare har vi tidigare bevisat att vi kan utföra stordåd och tänker då framförallt på VM 1994.

Sällan oavgjorda matcher

Idag är det Bulgarien som har favör av hemmaplan när man välkomnar Sverige till Nacionalen Stadion Vasil Levski i Sofia. Bulgarien har spelat tio raka matcher utan att ha spela oavgjort. Och samtidigt har Sverige spelat fem raka matcher utan att spela oavgjort. Med andra ord är det ofta så att något lag brukar stå som segrare och något som förlorare i deras respektive landslagskamper. Kan det vara en fingervisning om hur det går i kvällens möte Bulgarien – Sverige?

Båda lagen i målform

Mer intressant statistik är att Bulgarien gjort minst ett mål i var och en av deras tre senaste matcher. Sverige’s statistik i densamma är mål gjorda i de senaste sju matcherna. Och med tanke på Bulgariens fördel av att spela på hemmaplan och Sverige’s fina form gör att ett BLGM-spel på matchen känns väldigt intressant. Ja jag kan nog inte hålla mig från det, då alla förutsättningar finns för att båda lagen ska göra mål på dagens sista stora sommardag.

Sverige’s startelva mot Bulgarien

Detta är den troliga svenska startelvan mot Bulgarien enligt de sista svenska förberedelserna på träning:

Robin Olsen – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen.

Speltips Bulgarien – Sverige: Båda lagen gör mål (BLGM) till oddset 2.10 @ ComeOn!

Få 400 kr + Premier League halsduk!

ComeOn erbjuder nya spelare en dunderbonus på 400% där du bara behöver sätta in 100kr på spelkontot för att få 400 kr ytterligare av ComeOn samt att du får en valfri Premier League halsduk hemskickad till dig!

Andra spelbolag med fina bonusar!

Dagens VM-kval matcher idag

Här ser du dagens alla VM-kval matcher som spelas runt om i världen. Många av dem kan du spela och titta på hos bet365 live streaming vilket vi visar genom att skriva (live stream finns tillgänglig) efter matcherna nedan. öppna bara ett konto och utnyttja välkomstbonusen så är det fritt fram att både spela och titta på all direktsänd sport i mobilen, datorn och surfplattan var du än befinner dig i Sverige!

Till Unibet här!

Afrikas VM-Kval:

15:00 Uganda – Egypten (live stream finns tillgänglig)
19:00 Guinea – Libyen

Asiens VM-Kval:

12:35 Japan – Australien (live stream finns tillgänglig)
14:00 Kina – Uzbekistan (live stream finns tillgänglig)
14:00 Sydkorea – Iran (live stream finns tillgänglig)
14:00 Syrien – Qatar (live stream finns tillgänglig)
14:00 Thailand – Irak (live stream finns tillgänglig)

Europas VM-Kval:

20:45 Belgien – Gibraltar
20:45 Bulgarien – Sverige (Kanal 5)
20:45 Cypern – Bosnien
20:45 Frankrike – Nederländerna (Eurosport 1)
20:45 Grekland – Estland
20:45 Luxemburg – Vitryssland
20:45 Portugal – Färöarna
20:45 Schweiz – Andorra
20:45 Ungern – Lettland

Sydamerikas VM – Kval:

23:00 Venezuela – Colombia (live stream finns tillgänglig)