Kolla in dagens SHL matcher 21/9. Hockey gillar vi och en sådan här torsdag med full SHL-omgång (säsongens andra) är förstås ett speltips på sin plats. Alla matcher som ska spelas är såklart intressanta såhär i såsongsinledningen men vi fokuserar vårt speltips på en utvald sådan. Som vanligt hänvisar vi också gärna till vår formidabelt välskrivna artikel SHL Live Stream om du är sugen på att se någon av Svenska Hockeyligan’s matcher online på nätet.

Dagens SHL Hockey 21/9

19:00 Brynäs – HV 71
19:00 Djurgården – Malmö
19:00 Frölunda – Karlskrona
19:00 Linköping – Växjö
19:00 Mora – Rögle
19:00 Skellefteå – Färjestad
19:00 Örebro – Luleå

Speltips Brynäs – HV 71

Brynäs öppnade sin SHL-säsong 2017/2018 i tisdags med att få stryk borta mot Växjö i tisdags. Men det var verkligen ovisst vilket lag som skulle gå segrande ur striden. Matchen blev sådär spännande som man önskar att alla matcher vore under en hel hockeysäsong. Det svängde rejält under matchens gång där vi först fick se Brynäs ta ledningen efter mål av nittonårige framtidslöftet Samuel Asklöf. En kvitteringspuck låg i nätmaskorna senare i samma period men repliken kom blixtsnabbt av Brynäs. Man återtog ledningen bara dryga minuten efter. Andra perioden slutade med två mål gjorda av Växjö som därmed hade vänt på skutan. Brynäs 3-3 mål kom 12.07 in i tredje efter Powerplay och förlängning väntade. Den blev resultatlös och allt skulle avgöras på straffar. Där gick Brynäs bet efter tre raka straffmissar då Pesonen satte Växjö’s andra straff. En poäng fick man med sig i alla fall och ett stundvis lovande hockeyspel att bygga vidare på.

Regerande svenska mästare i ishockey stavas HV71. Och första omgångens möte med Djurgården Hockey slutade även den i triumf. 4-2 blev slutresultatet i en match där fjärdefemman med målskyttarna Isac Brännström (19 år) och Pierre Engvall (21 är) var mest effektiv målmässigt. Det är kul att se så många unga spelare ta för sig och dessa SHL rookies verkar inte ha några premiärnerver överhuvudtaget. Återväxten i HV71 verkar det åtminstone inte vara något fel på vilket också är glädjande för svensk hockey i allmänhet. Nu får vi se hur HV71 klarar sig i kvällens besök i Gavlerinken Arena, Gävle.

Odds tipset

Båda lagen var med om målrika matcher i säsongspremiären för ett par dagar sedan. Möjligen kan Brynäs hämmas något av att spela sin andra match för säsongen så snabbt inpå den första. Men vilan på bara två dagar kan överbryggas av det faktum att man spelar på hemmais ikväll. Svenskt Spel tror på en fortsatt målkavalkad även i kvällens match Brynäs – HV 71 och lägger därför vårt spel på antal mål i matchen mellan 4.5 och 6.5 (exkl. övertid) till oddset 2.85 hos NordicBet.

[table id=16 /]

NordicBet är stolt huvudsponsor till SHL.