Stor Europa League kväll har vi idag 28 september med inte mindre 24 matcher som ska spelas. Östersund – Hertha Berlin är förstås matchen med stort svenskintresse men även våra grannländer har lag i farten. Rosenborg möter Vardar på Lerkendal Stadion i Trondheim och FC Köpenhamn har begett sig till Moldavien för match mot Sheriff Tiraspol.

Östersund – Hertha Berlin direktsänds på Kanal 9 med matchstart kl. 19:00

Speltipset BLGM

Att tippa ett odds på matchen Östersund – Hertha Berlin är en tuff uppgift. Det känns som vad som helst kan hända. Östersunds FK har ju överraskat alla, utom möjligen dem själva, ett par gånger nu med sina fina resultat mot utländskt motstånd. Att ha slagit ut bland annat de båda storlagen turkiska Galatasaray och grekiska PAOK i kvalet till Europa League har gett eko ute i fotbollsvärlden. Dessutom skedde det i dubbelmöten där det gällde att vara det bästa laget genom totalt 180 minuter matchspel. När Östersund sedan också vann den första svåra bortamatchen i gruppspelet mot ukrainska Zorya med 0-2 så kan det inte bara vara ren tur att de går och vinner mot kvalificerat motstånd. Det finns uppenbarligen stor potential i den här truppen trots att man inte är bättre än sexa i Allsvenskan just nu. men det verkar som Östersund är en mardröm för de utländska gästerna när de kommer på besök. Dels är klimatet kanske inte vad de är vana vid men sedan är det också konstgräset som gör sitt till. Och detta tillsammans med en fantastisk oräddhet från Östersundsspelarna, som med sitt djärva anfallsspel skrämt slag på motståndarna, har bidragit till framgångarna.

Östersund gruppledare

Tack vare bortasegern över Zorya leder nu Östersunds FK gruppen på 3 poäng före tvåan Hertha Berlin och trean Athletic Bilbao som spelade 0-0 i sin första match. Tänk om Östersund vinner över tyska Hertha Berlin ikväll? Då kan man kanske börja våga hoppas på Europa League slutspel vartefter. Tyskarna blir förstås ingen lätt uppgift som sagt men heller inte en omöjlighet med tanke på vilka lag Östersund redan klarat av att vinna över. Hertha Berlin ligger för närvarande på en åttonde plats i Bundesliga och har haft det svårt i de tre bortamatcherna man hittills avverkat i ligafotbollen. En oavgjord och två förluster på bortaplan, bland annat nu senast i helgen mot nästjumbon Mainz, är verkligen inget som kommer påverka Östersundsspelarnas självförtroende negativt. Snarare så att man hoppas att Östersund inte blir övermodiga i det här läget utan behåller sin ödmjuka inställning inför motståndet och återigen visar sina krigarhjärtan på plan.

Dubbelchans

Mitt tips på matchen Östersund – Hertha Berlin blir ett spel på ’Dubbelchans’ där Östersund antingen vinner eller att det blir oavgjort i matchen. Oddset för dubbelchansen 1X i matchen är 1.61 hos bet365!

[table id=bet365 /]

Europa League 28/9

17:00 FC Astana – Slavia Prague
19:00 Athletic Bilbao – Zorya
19:00 BATE – Arsenal
19:00 FC Köln – Crvena zvezda
19:00 Konyaspor – Guimaraes
19:00 Lazio – Waregem
19:00 Lugano – FCSB
19:00 Nice – Vitesse
19:00 Plzen – H. Beer Sheva
19:00 Rosenborg – Vardar
19:00 Salzburg – Marseille
19:00 Zenit Petersburg – Real Sociedad
19:00 Östersund – Hertha Berlin
21:05 AC Milan – Rijeka
21:05 AEK – Austria Wien
21:05 Braga – Basaksehir
21:05 Everton – Apollon
21:05 Lokomotiv Moskva – Zlin
21:05 Ludogorets – Hoffenheim
21:05 Lyon – Atalanta
21:05 M. Tel Aviv – Villarreal
21:05 Partizan – Dynamo Kiev
21:05 Sheriff Tiraspol – FC Köpenhamn
21:05 Skenderbeu – Young Boys

Östersunds 2 mål mot Zorya