Viktigt möte väntar i grupp C väntar när Chelsea tar emot Roma på Stamford Bridge. Chelsea har fått en bra start i Champions League då man inlett med 2 segrar. Vinst ikväll och det är i princip klart att Contes mannar tar sig vidare från gruppen. Detta är något jag tror man lägger stor vikt vid då det skulle innebära att man kan rotera en del manskap i de avslutande omgångarna.

Roma fick 1-1 hemma mot Athletico Madrid. Chelsea besegrade därefter spanjorerna på bortaplan med 1-2 vilket var starkt. Men efter den segern så har det hänt nåt i Chelseas trupp. Skador på 2 nyckelspelare har varit en av anledningarna till att man förlorat 2 raka matcher i ligaspelet. Morata gick sönder mot Manchester City och när han klev av tappade Chelsea mycket av sitt spel. Det visar hur viktig han är för klubben. Senast förlorade man mot Crystal Palace borta och då saknades även Kanté. Det var längesen man såg ett så blekt Chelsea och det säger lite om vad hans arbetsinsats innebär på mitten för laget. Nu ser det ut som att Chelsea får tillbaka Morata till kvällens match mot Roma men frågan är om han startar.

Såhär säger Conte och Alonso inför mötet:

Många vill se Andreas Christensen in i laget och eventuellt att David Luiz flyttas upp som en defensiv innermittfältare. I så fall skulle man kunna spela med Morata på topp med Hazard släpandes lite bakom i en fri roll.

Roma

Roma har tagit 4 poäng i gruppen hittills och om vi får tro något här så kommer italienarna vara nöjda med 1 poäng. Dessutom har Roma haft det otroligt jobbigt i England när det gäller Champions League. Endast 1 seger på 15 försök gör nog att man kommer parkera bussen till att börja med. Laget är dock fullt av världsstjärnor. Så håller man 0-0 länge så kommer man säkert gå för segern när tillfälle ges också.

Speltips

Vi tror att det här är en match där inget av lagen vill gå bort sig från början. Chelsea vill vända den negativa trenden och Roma kommer förmodligen vara nöjda med 1 poäng med tanke på hur gruppen ser ut just nu. Vårt speltips blir därför ett underspel i det här mötet.

Vi tippar att det blir under 2.5 mål mellan Chelsea – Roma till oddset 2.43 @Unibet

Underspel Chelsea - Roma

Preliminära startelvor

Chelsea (3-5-1-1) Tränare: Antonio Conte
Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Zappacosta, Fabregas, Luis, Bakayoko, Alonso; Hazard; Morata

Roma (4-3-3) Tränare: Eusebio di Francesco
Alisson; Peres, Jesus, Fazio, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Florenzi, Dzeko, Perotti

Några intressanta fakta inför matchen som hämtats från SvenskaFans.com

  • Bakayoko och El Shaarawy spelade tillsammans i Monaco säsongen 15/16.
  • Roma och Chelsea möttes i gruppspelet 2008 och tog varsin hemmaseger, 1-0 i London och 3-1 på Stadio Olimpico.
  • Chelseas hemmafacit mot italienskt motstånd, 5 vinster, 2 oavgjorda, 2 förluster (CL).
  • Chelsea har redan tappat fler poäng (8) på Stamford Bridge än vad man gjorde under hela 2016/2017 (PL).

Matchen mellan Chelsea och Roma startar 20.45 och visas av tv kanalen TV3 och Viaplay.