Ett lag går som tåget just nu i Premier League och ett annat upplever en smärre kris. Vi pratar om Manchester City och Leicester, två lag i skilda världar men där vi tror att krislaget kan ta sig i kragen och vinna i den här omgången. Stryktipsförslag vecka 42 lyder som följer.

Vi tar ut 4 säkra matcher

Den här veckan återgår vi till ett av våra favoritsystem när det gäller Stryktipset. Vi tippar ett r-system som heter R-9-0-222 (11) och som erbjuder 11 rättsgaranti. 4 säkra matcher ska vi alltså ta ut och har försökt skrälla på ett av Manchesterlagen. Med vårt r-system har vi möjlighet att helgardera 9 matcher och det passar sig perfekt den här veckan då det är många ovissa matcher.

Manchester City tipsets givnaste

Ett lag som vi imponerats utav är Manchester City. De ser otroligt starka ut just nu och har en magisk offensiv att tillgå. Har sett lagets 3 senaste matcher där man gjort 11 mål på Chelsea, Stoke och Napoli. Laget spelar snabbt och fyller på med mycket folk i anfallen. Kevin de Bruyne ligger bakom det mesta framåt och belgarens passningsfötter är en fröjd för en tränare att ha i sitt lag. Senast mot Napoli fanns Aguero med på bänken efter sin bilolycka. Gabriel Jesus har fått förtroendet på topp och gjort det bra. Kanske att Guardiola roterar lite här men laget lär knapast bli sämre om Aguero kommer in på topp. Att Burnley är svårspelade vet vi vid det här laget. Klubben har kryssat en del men har slagit sitt rekord när det gäller förlustfria matcher. Laget är uppe i 7 stycken nu utan förlust. Tyvärr spricker sviten på Lördag när man gästar Etihad stadium. Vi spikar ettan!

Stoke ute ute efter revanch

Det rann iväg rejält senast för Stoke borta mot City där man släppte in hela 7 mål. Vi tror dock att det var en engångsföreteelse. Hemma på ett blåsigt Britannia Stadium krigar man ner ett svagt och formlöst Bournemouth. Vi tror att vinden vänder här för Stoke som normalt sett är riktigt hemmastarka. Hemma har man bara 1 förlust och den kom mot Chelsea. Annars har man hunnit med att kryssa mot Manchester United och vunnit över både Arsenal och Southampton. Det blir tre nya poäng mot Bournemouth som har 4 raka förluster i bortaspelet den här säsongen.

Upp till bevis Aston Villa

Ska man bli fågel eller fisk den här säsongen i The Championship? Det gamla klassiska Premier League laget Aston Villa gjorde en medioker fjolårssäsong när man hamnade i ingenmansland i tabellen. Nu har man gjort en del förstärkningar till den här säsongen där John Terry från Chelsea sticker ut ur mängden. Senast kunde man inte stå emot seriesuveränen Wolverhampton där man fick se sig besegrade med 2-0 på bortaplan. Dessförinnan hade man 3 raka segrar. Man har häng på toppen men det känns som man står inför ett vägskäl redan nu. Ska man på allvar etablera sig i toppen så bör man slå 9 placerade Fulham. Matchen är helt klart oviss men vi tror att matchen på Lördag helt klart blir en fingervisning om var vi har Aston Villa den här säsongen. Vi chansspikar ettan!

Nykomlingen Sheffield U helt orädda

Vilken start man fått på The Championship. Sheffield United har 6 vinster på de 8 senaste ligamatcherna och man räds inte någon just nu. I Lördags nollade man en av förhandsfavoriterna Ipswich hemma och vann med 1-0. Match efter match har man setts som underdogs men nu får nog de andra lagen tänka om lite. Reading har fått kämpa för poängen inledningsvis. Man ligger farligt nära nedflyttningsstrecket även om det är tidigt på säsongen. Vi tror att Sheffields moral är på topp just nu och att man vinner över Reading av bara farten. 3 nya poäng hämtas hemma på Bramall Lane.

Det var veckans fyra säkra matcher. Såhär ser vårt stryktipsförslag och r-9-0-222 system ut i sin helhet.

Övrigt om tipset

VI har valt att helgardera Manchester United. Förmodligen kommer de vinna då de sett stabila ut inledningsvis av säsongen. Men vi tycker ändå att det finns några saker som kanske kan bädda för en liten skräll. Dels har Manchester United bortamatch mot Benfica i Champions League i veckan. Det gör att man får ägna Torsdagen till att resa hem. Så i princip har man bara fredagen på sig att förbereda sig mot Huddersfield. Motivationen ska så klart finnas där men att möta Benfica borta och kunna ladda om till 100 % mot ett vilt kämpande Huddersfield kräver en hel del. Vi såg bara Chelseas mediokra spel mot Crystal Palace borta senast som ledde till en förlust för Londonlaget. En annan sak är att Pogba och Felliani, Carrick och Bailly saknas. Så klart även Ibrahimovic men han har inte spelat tidigare den här säsongen. Det är oavsett en del tunga namn och det blir en prövning att möta ett fysiskt spelande Huddersfield. Därför känns ettan lite rolig att ha med på tipset.

Kris i Leicester

Leicester har inte inlett säsongen på det sätt som man hoppats på. Endast 1 seger hittills gör att man ligger under nedflyttningsstrecket. Det har också lett till att man vidtagit åtgärder i veckan som gått. Craig Shakespeare fick lämna jobbet där hemmamatchen mot West Bromwich blev hans sista. Assisterande tränaren Michael Appleton tar över så länge tills man hittat en ny huvudmanager och han får leda laget mot Swansea borta på Lördag. När man byter tränare kan de ge en tillfällig effekt. Vi vet inte riktigt hur tongångarna varit i omklädningsrummet från spelarna. Men det kan kanske komma ett tillfälligt lyft på Lördag och därför känns Leicester som en kul skräll på tipset.

Kommentarer om Stryktipset

  • Systemet vi tippar den här veckan heter R-9-0-222 och erbjuder 11 rättsgaranti
  • Veckans säkraste tror vi att City är hemma mot Burnley
  • Skrällen tror vi att Huddersfield kan stå för.
  • Se upp för Leicester som sparkat sin tränare i veckan
  • Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan
  • Crystal Palace har ny manager i Roy Hodgson. Det gav resultat direkt och seger över Chelsea med 2-1. Palace har ett bra lag på papperet och kan kanske ställa till det för Newcastle borta. 2:an måste finnas med som ett tipstecken på kupongen.

Det var allt om tipset för den här veckan. Mot 13 och miljonerna!

Ja då ses vi på Lördag igen.. nånstans..