Fem matcher står på dagens hockeyschema och vi har plockat ut en dubbel med matcher som får utgöra denna lördags speltips på SHL. Vi går rakt på sak och tar bara idag upp den främsta faktorn för våra val av spel på matcherna.

Frölunda – Skellefteå

Matchstart och spelstopp kl. 15:15.

Spännande och tuff holmgång väntas när tabellfyran Frölunda tar emot tabellsjuan Skellefteå i Scandinavium Göteborg. Bägge lagen vann sina senaste matcher som båda slutade med totalt 5 mål gjorda vardera. Detta är något mindre än genomsnittet antal mål i matcherna hittills den här hockeysäsongen för dessa lag. Frölundas målskillnad ligger inför dagens hockeymöte på 35:20 när 10 omgångar spelats. 55/10 = 5,5 mål i snitt per match. I Skellefteås matcher har det producerats sammanlagt 56 mål (28:28), alltså nästan exakt lika många som i Frölundas matcher på lika många SHL-omgångar. Målsnittet blir här då 5,6 mål per match. Därför spelar vi på att det görs mellan 4.5 och 6.5 mål i dagens hockeymöte mellan Frölunda och Skellefteå med oddset 2,80 hos NordicBet!

Brynäs – Mora

Matchstart och spelstopp kl. 18:00.

Oj så viktigt bottenmöte i SHL-hockeyn! Nästjumbon Brynäs vill förstås utöka försprånget mot tabelljumbon Mora genom att besegra dem på hemmaisen i Gavlerinken. För moras del vore en förlust väldigt jobbig i det här läget för då skulle man vara 5 poäng bakom Brynäs jämfört med de 2 poäng man är efter i nuläget. Så räkna med kamp ikväll!

Vad som gör den här matchen lite extra spännande är att Brynäs inte spelat särkilt bra i sin egen hockeyborg i Gävle denna SHL- säsong. fyra förluster och en vinst på fem hemmamatcher har inte varit någon kul upplevelse för Brynäsfansen. Å andra sidan är Mora hela SHL’s sämsta bortalag med idel bortaförluster! Vilket av lagen ska vända trenden ikväll? Vi tror att det kommer stå oavgjort vid full tid och att sudden avgör. Oddset för oavgjort vid full tid är 5,90 spelat hos NordicBet!

Titta på SHL Live Stream i mobilen, surfplattan och datorn var du än befinner dig!

SHL Hockey 21/10

15:15 Frölunda – Skellefteå
15:15 HV 71 – Rögle
15:15 Luleå – Växjö
18:00 Brynäs – Mora
18:00 Örebro – Färjestad