Dagens SHL Hockey matcher & speltips 5 november innehåller det spännande mötet Linköping HC – Karlskrona HK. Svenska hockeyligan ses via SHL Live Stream!

Dagens SHL 5/11

17:00 Linköping HC – Karlskrona HK

[table id=16 /]

Tidigare skrivet…

SHL lördag 4 november

15:15 Färjestad – Djurgården
15:15 HV 71 – Frölunda
15:15 Skellefteå – Malmö
18:00 Brynäs – Mora
18:00 Växjö – Rögle

Speltips Färjestad – Djurgården 4/11

Dags för returmöte idag efter att lagen möttes så sent som igår kväll. Då chocköppnade Djurgården på hemmais med två snabba mål i inledningen av den första perioden. Bortalaget Färjestad kunde först efter drygt fyra minuter in i den andra närma sig i målprotokollet när Dick Axelsson kunde reducera till 2-1. Men man återhämtade sig aldrig riktigt och Djurgården tilläts punktera matchen i och med 3-1 målet närmare 14 minuter in i tredje.

Tack vare Djurgårdsvinsten över Färjestad igår kunde Växjö passera Karlstadslaget i SHL-tabellen och därmed inta förstaplatsen. DIF närmade sig också då bakifrån och är inför kvällens möte bara en poäng efter Färjestad nu.

Men jag tror på att revanschen blir ett faktum och Färjestad kommer spela hem de tre poängen idag som ett litet ”tack för senast”. Oddset för hemmaseger ligger i detta nu på 2,03 @ NordicBet!

 

Hockeytorsdag 2 november

19:00 Frölunda – Skellefteå
19:00 Karlskrona – Örebro
19:00 LHC – Brynäs
19:00 Luleå – HV 71
19:00 Mora – Malmö

LHC – Brynäs 2/11

LHC – Brynäs är en match i dagens SHL som gäller en hel del för båda lagen. Bägge ligger oroväckande långt ner i SHL-tabellen och riskerar att hamna i bottenträsket. LHC är på tionde plats och Brynäs på tolfte av totalt fjorton lag. Inte alls vad någon av dem såg framför sig innan säsongen startade. Det kan tyckas att LHC i en första anblick trots allt håller ett lite avstånd neråt på 4 poäng till närmast bakomvarande laget Mora. Men då är det ju så att LHC har en match mer spelad än både dem och många andra motståndare i ligan.

Inget att hänga i julgranen

LHC’s form känns rätt dålig trots två segrar på de tre senaste matcherna. När man tittar på vilka man mött så förstår man säkert mer vad jag menar. Först en dubbelseger mot jumbolaget Rögle förbyttes till det relativt stora nederlaget med 4-0 mot Frölunda. Brynäs form är för tillfället heller inget att hänga i julgranen. Det såg ju så bra ut när man dunkade till Frölunda med 0-4 på bortais för ett par veckor sedan. Sedan inledde man dubbelmötet med Färjestad vilket slutade med tung dubbelförlust.

Båda behov av poäng

Två stukade lag möter således varandra ikväll och är båda i behov av poäng för att närmaste tiden inte ska bli sådär jobbig som platserna närmare bottenstrecket brukar betyda. Tyvärr för LHC’s del så verkar inte spel på hemmais vara en fördel för Linköpingslaget. Tre vinster och fyra förluster hittills i Saab Arena är inte särskilt avskräckande. Det är exakt vad Brynäs har som bortafacit också. Även om detta är fallet inför kvällens match så har LHC enligt mig övertaget idag och bör kunna plocka hem alla 3 poängen. Och det baserar jag på att Brynäs för bara några dagar sedan spelade bortamatch i Tyskland mot Adler Mannheim i Champions Hockey League. Man gjorde en bra match och vann med 2-3. Men en sådan lång resetripp och urladdning så här tätt inpå brukar straffa sig direkt efteråt.

Dagens SHL speltips 2/11: LHC vinner över Brynäs till oddset 2,03 @ NordicBet.

Lördagshockeyn 28 oktober

15:15 Frölunda – Linköping
15:15 Färjestad – Brynäs
15:15 Rögle – Luleå
15:15 Örebro – Mora
18:00 Malmö – Karlskrona
18:00 Skellefteå – Djurgården
18:00 Växjö – HV 71

Växjö – HV71 28/10

Full hockeyomgång i SHL denna lördag och många kommer bege sig till hockeyarenorna runt om i landet. Det blir ett välkommet ljus i den annars så mörka årstid vi befinner oss i just nu. För att lysa upp tillvaron ytterligare och göra hockeymatcherna ännu mer spännande är förstås att spela ett eller annat odds på dem.

Dagens SHL match vi riktar in oss lite extra på från vårt håll här på Svenskt Spel är toppmatchen mellan Växjö och HV71. Mötet tillhör ett sjok om tre SHL matcher som går ut på isen sist under dagen, klockan 18.

Hemmalaget Växjö har efter de två senaste segrarna behållt andraplatsen och samtidigt knaprat in försprånget något till framförvarande serieledaren Färjestad. Så en oerhört tuff match kan vi således vänta oss när Växjö och HV71 drabbar samman idag. Än mer spännande blir det när man tar i beaktande att Växjö är hela SHL-ligans bästa hemmalag med sex vinster och bara en förlust på hemmais. Samtidigt är HV71 näst bäst av alla SHL-lagen när det gäller spel på bortais!

Jag tycker förutsättningarna inför Växjö – HV71 är sådana att matchbilden sannolikt kommer innehålla mycket jämnt spel. Till och med så jämnt att kampen slutar oavgjort vid full tid och alltså avgörs först i förlängning eller på straffar.

Dagens SHL tips lördag 28 oktober: Matchen Växjö – HV71 står oavgjord vid full tid. Spel på ett kryss (X) i hockeymötet ger oss ett odds på 4,95 hos NordicBet!

Fredagsmatcherna 27 oktober

19:00 Djurgården – Skellefteå
19:00 Mora – Örebro

SHL tipset 27/10

Fredagskvällens höjdpunkt i SHL Hockeyn är tungviktarmötet mellan Djurgården och Skellefteå. Ja för dem som inte är Mora eller Örebro fans förstås.

Djurgården Hockey tog sig samman i förra matchen mot Örebro efter två raka förluster mot Linköping och Karlskrona. I båda förlustmatcherna gick man miste om vinstpoängen i förlängningen: Men senast mot Örebro avgjorde man istället under ordinarie matchtid även om en kvitteringspuck hängde i luften sista minuterna. Det är inte ofta som matchsiffrorna sticker ut åt antingen det ena hållet eller det andra, även om det händer emellanåt som när man vann mot Mora med 6-0 för kort tid sedan.

Sanslös målfest

Och vad hände i Skellefteå senast? Snacka om målfest av sällan skådat slag. Skellefteå hade en rejäl urladdning i mötet med gästerna Mora i en match som slutade hela 10-4! 14 mål i en match under ordinarie tid vet jag inte när jag såg senast, om jag nu någonsin sett det förut på högsta elitnivå? Och Skellefteå är verkligen ett lag som den här säsongen kan blixtra till i vilken match som helst känns det som. Först kan man vinna jättestort för att i nästa match förlora. Exempelvis vann man den 23/9 på bortais mot Rögle med 2-7 och i de två efterföljande matcherna mot Skellefteå 0-1 och Djurgården 4-2.

Ett annat exempel hittar vi ifrån dubbelmötet med Brynäs tidigare i månaden. Först vann Skellefteå12/10 borta med utskåpningssiffrorna 2-8 och sedan endast två dagar senare spelade man mot samma lag och torskade på hemmais med 1-2. Nu har vi återigen en sån där speciell situation där Skellefteå kommer till spel ikväll från att ha utklassat motståndet några dagar tidigare.

Två speltips

Matchen är svårbedömd och det kan återigen bli en målkavalkad med tanke på vad Skellefteå har åstadkommit tidigare. Men det som talar mot detta idag är att det flera gånger tidigare visat sig att Skellefteå gör betydligt sämre insatser direkt efter en målexplosion. Djurgården är då betydligt jämnare i sitt spel och har också Svenska hockeyligans bästa defensiv just nu. Djurgården har också bara förlorat en av totalt sex hemmamatcher hittills den här säsongen.

Jag är i valet och kvalet att spela på Djurgården som segrare i kvällens möte med Skellefteå men är samtidigt sugen på att köra ett målspel på antal mål. Men det finns ju ingenting som säger att jag kan dela upp min insatspott och spela på båda dessa alternativ. Så därför bestämmer jag mig för att helt enkelt göra så. Mina två speltips för dagen lyder:

Dagens SHL Speltips 1: Djurgården vinner över Skellefteå, odds 2,38 @ NordicBet!

Dagens SHL Speltips 2: Totalt antal mål i matchen Djurgården – Skellefteå mellan 4.5 och 6.5 (exklusive övertid), odds 2,85 @ NordicBet!

SHL Spelschema 26 oktober

19:00 Brynäs – Färjestad
19:00 HV 71 – Karlskrona
19:00 Linköping – Rögle
19:00 Luleå – Malmö
19:00 Växjö – Frölunda

Dagens SHL tips 26/10

Brynäs – Färjestad är vårt hockeytips för dagens SHL och utgångsläget är extra intressant inför matchen. Gästerna Färjestad var i inledningen av SHL-säsongen omutliga och radade upp vinster. Men på de senaste fyra matcherna har Karlstadslaget inkasserat tre förluster!? I tisdags förlorade man med 1-3 på egen hemmaplan mot tvåan Växjö vilket gör att de närmast jagande lagen närmar sig med stormsteg med Växjö, Djurgården och Skellefteå i täten.

Dagens hemmalag Brynäs har spelat väldigt knackigt under säsongen. Fyra vinster och åtta förluster är resultatet hittills. Många väntade sig den tredje raka förlusten nu senast i tisdags när man mötte Frölunda på bortais. Detta efter att Brynäs förlorat två raka mot de två bottenlagen Rögle och Mora. Men Brynäs ville annat och bet ihop. Mer eller mindre alla blev nog överraskade över att Brynäs piskade dit Frölunda med hela 0-4 i Scandinavium, Göteborg. Detta mot ett Frölunda som befann sig i storform och hade vunnit sina fyra senaste matcher mot kvalificerat motstånd. Frågan är om det var underskattning från Frölundas sida som bäddade för Brynässegern eller kanske att effekten efter sparkade Brynästränaren Roger Melin börjar ge resultat?

Vad som än påverkat Färjestads och Brynäs senaste resultat så tror jag det blir seger för Färjestad till oddset 2,65 @ bet365. Detta av den enkla anledningen att jag har svårt att se att serieledaren Färjestad förlorar tre raka matcher och särskilt mot ett Brynäs som är inne i en turbulent period. Och efter den förra Brynässegern lär inte heller Färjestad underskatta Brynäs som möjligen Frölunda gjorde. Det återstår att se ikväll och spännande blir det som sagt!