Vi ser fram emot kvällens fredagsmys med fransk ligafotboll och få se spelare som Cavani, Mbappe och Mario Balotelli spela fotboll i mötet PSG – Nice! Som vanligt kan du streama alla matcherna i franska Ligue 1 helt gratis!

PSG överlägsna i Ligue 1

Stämningen i klubbarna Paris SG och OGC Nice är säkerligen helt olika inför dagens drabbning. PSG har inte förlorat en match sedan man turneringsspelade under sommaruppehållet i juli i somras. Därefter har man radat upp fjorton raka matcher utan förlust i både cup- och ligaspel. Endast två av dessa matcher har slutat oavgjort varav den ena blev till nu senast när man spelade mot Marseille.

I den matchen gjorde först Neymar mål i första halvlek för att i slutet av matchen åka ut för osportsligt upptrödande. I det läget stod det 2-1 till Marseille och alla trodde nog det skulle innebära PSG’s första förlust för säsongen. Men då klev Cavani fram som gubben i lådan och kvitterade i den tredje övertidsminuten.

På grund av det röda kortet Neymar fick missar han därmed kvällens match mot Nice. Hur som helst, trots att det var nära att det blev förlust senast så besitter PSG ett världslag med fotbollsstjärnor av yppersta klass på varje position och har avbytare som skulle platsa i startelvan hos vilket franska ligalag som helst.

Nice inne i en tung period

Nice som idag besöker huvudstaden kommer till spel med kraftigt stukat självförtroende. Tre raka förluster och den senaste kom på egen hemmaplan mot Strasbourg som ligger i det absoluta bottenskiktet av Ligue 1 tabellen. De missade poängen har inneburit att Nice inte är bättre än nummer 14 av de totalt 20 lag som spelar i Ligue 1.

Det positiva inför dagens match är att Mario Balotelli är kvitt sin vadskada och är med i Nice truppen som åkt till Paris. Balotelli är lagets skyttekung så här långt med 5 fullträffar i ligan. Men trots Balotelli’s medverkan ikväll och att en numer 33-årig Wesley Sneider börjat komma i matchform efter sin tidigare skadefrånvaro så lutar det här åt en klar förlust mot det stjärnspäckade PSG-gänget. Jag tror till och med starkt på att vi inte ens kommer få se något mål från bortalaget denna fredagkväll.

Matchtrupper som mobiliserats

PSG’s trupp mot Nice

AREOLA Alphonse, BERCHICHE Yuri, CAVANI Edinson, DANI ALVES, DI MARIA Angel, DRAXLER Julian, KIMPEMBE Presnel, KURZAWA Layvin, LO CELSO Giovani, LUCAS, MARQUINHOS, MBAPPÉ Kylian, MEUNIER Thomas, NKUNKU Christopher, PASTORE Javier, RABIOT Adrien, THIAGO SILVA, TRAPP Kevin, VERRATTI Marco.

Nice’s trupp mot PSG

Målvakter: Cardinale, Benitez

Försvarare: Jallet, Souquet, Burner, Dante, Marlon, Le Marchand.

Mittfältare: Lees-Melou, Sneijder, Tameze, Walter, Mendy, Lusamba, Koziello.

Anfallare: St-Maximin, Plea, Balotelli.

Tipset PSG – Nice

Spelet går till att båda lagen inte gör mål i matchen PSG – Nice. Oddset för detta spel är för tillfället 1,85 hos betway. Matchen startar klockan 20:45!

[table id=20 /]

Missa inte chansen att vinna biljetter till Sverige – Italien i VM-kval playoff 10 november!