Lördagen kan inte börja bättre för alla fotbollsälskare! Redan klockan 13:30 brakar det loss med stormatchen The Red Devils – Spurs i Premier League.

Manchester United – Tottenham

Ligatvåan Manchester United (The red Devils) möter ligatrean Tottenham (Spurs). Jag behöver väl knappast påpeka hur viktig den här matchen är för båda lagen. Både Manchester United och Tottenham står på 20 poäng var och United ligger steget framför tack vare bättre målskillnad. Men målsprutan Romelu Lukaku har stannat av emedan skytteligaledaren Harry Kane fortsätter att ösa in mål, så avståndet krymper målmässigt. Och det gör det även poängmässigt då Manchester United förlorade alla poängen i föregående mötet med Huddersfield. Dessförinnan spelade man oavgjort mot Liverpool vilket var ytterligare ett avbräck i poängprotokollet. Tottenham kommer till spel med fyra raka segrar i ryggen och framförallt en prestigefull sådan i och med segern över Liverpool med 4-1 förra helgen.

För försiktiga

Det ska bli intressant att se hur de respektive klubbtränarna i The Red Devils – Spurs lägger upp speltaktiken. United har haft en tendens att vara alldeles för försiktiga mot storlagen och prioriterat defensiven högt framför offensiven. Detta kan definitivt straffa sig med tappade poäng som resultat vilket vi har sett många gånger tidigare, inte minst förra säsongen. Men på hemmaplan måste de ändå våga spela ut framåt lite mer för sådana här matcher måste de gå för vinst. Annars har de inget att göra med toppstriden i det långa loppet. Men detta är säkert herr Mourinho väl medveten om, får man hoppas. Och det ska mycket till om inte Manchester United gör mål hemma på Old Trafford.

Offensivt lagda

Tottenham verkar i nuläget inte rygga bakåt för någon motståndare vare sig man spelar hemma på Wembley Stadium eller på bortaplan. Det är ett i grunden offensivt spel man bjuder på oavsett kvalitet på motstånd med härligt anfallskapital i Dele Alli, Christian Eriksen och Harry Kane. Mycket sällan går Tottenhamspelarna av planen efter en match utan att ha gjort mål. Så med detta i minnet så öppnar sig ett fint spelläge i att båda lagen gör mål i matchen The Red Devils – Spurs. Speltipset blir på BLGM till oddset 1,92 @ unibet!

Matchen startar kl. 13:30 lördag 28 oktober 2017.