Danmark – Irland är nästa match ut bland VM-playoffmatcher med nordiska inslag. Igår besegrade Sverige Italien med 1-0. Kan Danmark göra något liknande? 

Danmark – Irland direktsänds i Kanal 9 lördag 11 november med matchstart klockan 20:45.

Danmark – Irland

Ja mycket talar för att Danmark kommer gå segrande ur striden i detta första playoffmöte av två med Irland. Båda kom förstås på andraplatsen i sina respektive VM-kvalgrupper eftersom det är grupptvåorna som möts i playoff. Danmark hade Polen framför sig i sin Grupp E medan Irland inte kunde rubba Serbien från förstaplatsen i Grupp D bland annat tack vare hemmaförlusten mot serberna.

Vad som då talar för Danmark i kvällens match är delvis spel på hemmaplan och delvis den suveräna form man befinner sig i. Eller kanske man ska säga; förhoppningsvis befinner sig i. Danmark är obesegrade i nio landskamper i rad med bland annat en storseger över Polen som slutade 4-0.

10 år sedan…

Sällan har Danmark och Irland mötts tidigare. Totalt fem matcher har det blivit mellan dem sedan 1985. Senast det begav sig var i augusti 2007 då Irland överraskande vann stort med 0-4 i Århus efter två mål var av Robbie Keane och Shane Long.

Det var nu 10 år sedan det senaste mötet och inte mycket av det kommer påverka utgången av dagens match. Hemmaplan, Danmarks fina form, tillsammans med att Tottenham-stjärnan Christian Erikssons storform verkar hålla i sig gör att Danmark vinner på Parken i Köpenhamn idag. Tror dock inte på många mål i matchen eftersom Irland är ett skickligt defensivt lag som coachen Martin O’Neill lyckats styra så gott som exemplariskt under hans ledning. I de senaste sju matcher som Irland har spelat har det blivit under 2,5 mål vardera. Därav kör vi två speltips på Danmark – Irland!

2 Speltips

Speltips Danmark – Irland 1: Hemmaseger (1) till oddset 1,66 @ bet365!

Speltips Danmark – Irland 2: Under 2,5 mål i matchen till oddset 1,44 @ bet365!

[table id=10 /]