italien sverige play off

Italien – Sverige i den avgörande play off matchen till VM i Ryssland. Kan det bli mer spännande? Läs vårt speltips inför kvällens möte på San Siro.

Analysen

Veratti och Ekdal är två spelare som deltog i det första mötet i fredags när Sverige mötte Italien hemma på Friends. Båda kommer missa returen. Veratti är avstängd och Ekdal är skadad. Istället för Ekdal kommer Jakob Johansson in på mitten. Jakob har gjort det bra förut mot bra motstånd där hans bästa match kanske är bortamötet med Frankrike. Hans första bolltouch gav 1-0 mot Italien hemma. Emil Kraft gjorde det kanonbra mot Italienarna men får kliva åt sidan till Mikael Lustigs förmån. Lustig har gjort det bra hela kvalet förutom den onödiga fördröjningen vid ett inkast mot Holland. Den situationen kändes väldigt orutinerad och gjorde att Lustig missade första mötet med Italien. Men med facit i hand så kunde han istället vid ett kort vid första play off mötet ha blivit avstängd till kvällens match. Förutom de två ändringarna meddelar Janne Andersson att de som startade senast återhämtat sig bra och är redo för match.

Hög press från pressade italienare?

På Friends Arena var det Sverige som satte rejält tryck på Italien till en början. Förmodligen kommer Italienarna försöka med det samma mot Sverige på San Siro. Dock ska man veta att Italien är ett fotbollstokigt land som har en otrolig press på sina axlar. Ett mål för Sverige skulle kunna göra en redan tung uppförsbacke ännu tyngre. Så därför tror jag man kommer försöka kontrollera sina anfall och samtidigt minimera risken för att gå bort sig. En tokoffensiv kan bli förödande. Är det något Italienarna är bra på så är det erfarenhet och tålamod. Det skulle inte förvåna oss om det blir 1-0 till Italien i den andra halvleken med en kommande förlängning. Dock känns inte det speltipset så roligt som svensk supporter. Vi har hittat ett annat speltips som vi tror kommer passa rätt så bra idag.

Speltipset på Italien – Sverige

Som vi varit inne på i analysen känns det rätt så givet att Italienarna kommer pressa tillbaka Sverige. På Friends kunde vi se trycket mot Sverige i slutet av den andra halvleken och något liknande och förmodligen värre lär det bli på San Siro. Pressen från Italien ledde fram till att man vann hörnstatistiken med 7-1. Att Italien kommer vaska fram hörnor idag kan vi vara överens om men frågan är hur många? Om vi räknar med italiensk press i båda halvlekarna så känns det som att man kommer få fler hörnor ikväll än vad man lyckades med på Friends. Vårt speltips blir därför att Italien får fler än 7.5 hörnor i matchen. Speltipset känns både logiskt och lite kul eftersom Sverige ändå kan gå vidare oavsett hur många hörnor Italien får i matchen.

Italien fler än 7.5 hörnor i matchen (ordinarie tid) ger oddset:

bet365 1.83

LeoVegas 1.72

Mr Green 1.72

Unibet 1.72

Som ni ser erbjuder bet365 det bästa oddset hittills på vårt hörntips. Det kan komma att ändra sig då oddsen är löpande. Vår andra hörnrek inför kvällen är att vi har en hörna i matchen redan före den 8:e minuten. Det speltipset testas hos bet365 till oddset 1.83.

Sveriges startelva

Hur startar Sverige matchen ikväll? Ekdal skadad och Lustig tillbaka efter avstängning. Såhär ser Sveriges troliga startelva ut inför matchen:

Olsen
Lustig – Granqvist – Lindelof – Augustinsson
Claesson – Larsson – Jakobsson – Forsberg
Toivonen – Berg

Italiens startelva

Hur startar Italien ikväll? Det ser ut som att Italiens manager Ventura gör 3 ändringar i startelvan. Offensiv kraft in i form av Jorginho, Alessandro Florenzi och Manolo Gabbiadini. De Rossi, Belotti och Veratti får kliva åt sidan.

Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Candreva – Parolo – Florenzi – Jorginho – Darmian
Immobile – Gabbiadini

Matchen känns som en åttondelsfinal i VM

Ja faktiskt lite så känns det. Vinna eller försvinna. Otroligt spännande och man har gått och tänkt på Sverige Italien i play off varje dag enda sen lottningen drogs. Svenska Fans kan ge Sverige det där lilla extra stödet som krävs för att klara en sån här match. Personligen kommer vi vara otroligt stolta över vårt svenska landslag oavsett hur det går. Man kan och kommer så klart vara besviken vid ett negativt resultat som leder till att vi inte tar oss till VM. Men stolt tycker vi att man ska vara med det som Sverige hittills presterat. Vinst mot Frankrike, Kommit före Holland i gruppen, vinst mot Italien i play off och klättring på världsrankningen. Vi svenskar har återigen ett landslag att tro på. Dessutom har spelet varit bra. Herregud vi kan ju spela fotboll! Vi har vågat hålla i bollen på små ytor. Vi har spelat oss ur svåra situationer och vi har skapat målchanser. Ikväll 20.45, 90 minuter senare plus eventuellt tillägg får vi svaret om vi lyckats med ännu en bragd mot ett av världens fotbollstokigaste länder.

Nu ser vi fram emot kvällen och står upp för vårt svenska landslag i med och motgång. Kom igen nu Sverige!!