Dagens SHL 14/11: Brynäs – HV 71, Frölunda – Djurgården, Karlskrona – Växjö, Luleå – Färjestad, Malmö – Linköping, Rögle – Mora, Örebro – Skellefteå. Alla hockeymatcherna har nedsläpp klockan 19:00 och du kan se dem via SHL live stream!

Speltips Malmö – Linköping 14/11

Det finns många oerhört jämna och intressanta detaljer som gör att dagens SHL match mellan IF Malmö Redhawks och Linköping HC blir ett hyperspännande möte.

Sexa eller sjua – stor skillnad!

Malmö ligger på sjätte plats i SHL tabellen vilken är den sista platsen som innebär direktavancemang till kommande kvartsfinaler i slutspelet. Linköping har placerat sig precis bakom Malmö på sjunde plats och har samma poäng men något sämre målskillnad. De fyra platserna från sju till tio innebär avancemang till åttondelsfinalerna. Så man förstår nog att det är en hård och viktig kamp om placeringarna då till exempel en sjätteplacering är så pass mycket bättre än en sjundeplacering  när slutspelet väl ska dra igång. Såklart vill man undvika att vara tvungna att spela fler utslagsmatcher än nödvändigt.

Fina perioder med begynnande förlusttrend?

Båda lagen har haft en ganska fin period bakom sig med fyra vinster vardera på deras fem senaste matcher. Malmös förlust kom visserligen nu senast mot Skellefteå i en match som slutade 4-2. Och därtill blev Redhawks utslagna i Champions hockey League’s åttondelsfinal av tjeckiska Trinec efter två raka förluster. Kan Malmö bryta en begynnande förlusttrend?

Tveksamt hemma- respektive bortafacit

När det gäller Malmös hemmaspel den här SHL säsongen så har de verkligen varvat fina insatser med mindre bra. Som sjunde bästa hemmalag i serien tar man emot ett närapå exakt lika varierat Linköping som bortalag. Ena bortamatchen vinner LHC mot jumbon Rögle med 0-6 för att i nästa bortamatch mot tabellnian Frölunda förlora med 4-0. Stora svängningar gör spel på matcherna något osäkra.

Men vi tycker oss ändå ha funnit ett spelalternativ som väldigt intressant och det är på antal mål i matchen. Det är två jämna lag tabellmässigt med en ojämn historik i sitt hemma respektive bortaspel som möts vilket borgar för en målsnål match.

SHL tipset 14/11: Totalt antal mål i matchen Malmö – Linköping blir under 4,5. Odds: 2,00 NordicBet.

[table id=16 /]

NordicBet är stolt huvudsponsor till SHL.