Östersund Zorya möts i en tidig gruppfinal i kvällens Europa League fotboll torsdag 23 november. Förra mötet lagen emellan vann Östersunds FK över FK Zorya Luhansk med 0-2 i staden Lviv (Lvov) i Ukraina. 

Matchförutsättningar

Dagens matcher i Europa League är näst sista omgången av gruppspelet. I Grupp J föreligger nu den spännande situationen att alla fyra lag är med och slåss om första- och andraplatsen som innebär vidareavancemang till slutspelsmatcherna. Östersund ligger i täten med en poäng före tabelltvåan, och tillika dagens motståndare, Zorya. Bakom jagar Athletic Bilbao och Hertha Berlin ytterligare en och två pinnar ner.

Östersund Zorya

Östersund Zorya Speltips 23/11

Vet inte hur många gånger jag lovordat Östersunds fina cupäventyr det här året. Först det faktum att man slog ut stora lag som turkiska Galatasaray och grekiska PAOK i kvalet till Europa Leagues gruppspel. Sedan har man tagit ledningen i Europa League Grupp J efter fyra matcher innehållandes europeiska storlag som tyska Hertha Berlin, spanska Athletic Bilbao och ukrainska Zorya. Inte dåligt, inte dåligt alls! MEN! Jag lägger in ett MEN här för hur bra det än har gått hittills så är det oerhört jämnt i gruppen med alla lag som sagt inom 3 poängs avstånd som mest från varandra. Så det kan gå väldigt fort åt andra hållet i tabellen också för Östersunds del. En förlust ikväll kan innebära en tredjeplats i gruppen när domarna blåst av kvällens matcher.

Nu återstår som sagt bara två matcher i gruppspelet och upplösningen i Grupp J blir hur spännande som helst. Lite synd var det att Östersund förlorade i den senaste EL-matchen mot Athletic Bilbao med knappa 1-0  i början av månaden. Östersunds FK stod återigen upp bra mot tufft motstånd på bortaplan och kunde mycket väl fått med sig ett oavgjort resultat i den matchen. Men i sjuttionde minuten kom tyvärr avgörandet till hemmalagets fördel.

När det gäller spel hemma på Jämtkraft Arena vet vi att Östersund är fantastiskt starka. Dels har man vanan av att spela i kylan som Östersund så här års brukar vara belägrad av. Och dels så har man fördel av vanan att spela på hemmaplanens konstgräs. Och sedan betyder förstås säkert hemmapubliken massor också!

Vi på Svenskt Spel tror på nya underverk av Östersunds FK och tippar på en seger för dem mot Zorya ikväll.Oddset för hemmaseger ligger just nu på 1,85 hos betsafe!

Betsafe erbjudande100 % BonusFå 2000 kr!Hämta Bonus

Fler Spelbonusar & Odds

Andra spelbolag med bra odds och spelbonusar på matchen Östersund Zorya är:

Unibet erbjudande200 %1500 krHämta Bonus
bet365 erbjudandeSe specifik välkomstbonusHämta Bonus
leovegas erbjudande100 %1000 krHämta Bonus
Betsson erbjudande100 %1000 krHämta Bonus

Europa League fotboll 23/11

17:00 FC Astana – Villarreal
19:00 Athletic Bilbao – Hertha Berlin
19:00 FC BATE Borisov – Crvena zvezda
19:00 FC Köln – Arsenal
19:00 Konyaspor – Marseille
19:00 Lazio – Vitesse
19:00 Lokomotiv Moskva – FC Köpenhamn
19:00 Lugano – H. Beer Sheva
19:00 Nice – Waregem
19:00 Plzen – FCSB
19:00 Rosenborg – Real Sociedad
19:00 Salzburg – Guimaraes
19:00 Zenit Petersburg – Vardar
19:00 Östersund – Zorya
21:05 AC Milan – Austria Wien
21:05 AEK – Rijeka
21:05 Braga – Hoffenheim
21:05 Everton – Atalanta
21:05 Ludogorets – Basaksehir
21:05 Lyon – Apollon
21:05 M. Tel Aviv – Slavia Prague
21:05 Partizan – Young Boys
21:05 Sheriff Tiraspol – Zlin
21:05 Skenderbeu – Dynamo Kiev