Flera intressanta matcher ska spelas i Premier League omgång 13 denna lördag 25/11. Manchester United – Brighton är en av dem där Zlatan och Lindelöf är spelare vi svenskar hoppas få se spela. 

Inget vidare…

Manchester United fick vända hemåt från Schweiz i onsdagens Champions League match mot Basel med en 1-0 förlust i bagaget. Det var naturligtvis inte vad José Mourinho och övriga i Manchester United hade hoppats eller ens räknat med. Det såg länge ut att bli en 0-0 match där inget av lagen lyckades få hål på motståndaren. Men när man minst anar det så blixtrade Basel till i ett snabbt iscensatt anfall i den 89:e spelminuten som resulterade i mål. Ridå ner för Manchester United som vid ett oavgjort resultat hade varit helt klara för avancemang till Champions League slutspelet.

Nytt avgörande

Nu blir det istället en avgörande match hemma mot CSKA Moskva den 5:e december. I praktiken får man dock se United som klara för avancemang ändå eftersom man ligger 3 poäng före både Basel och CSKA Moskva och med betydligt bättre målskillnad. Jämfört med Basels målskillnad så är den kanske inte tillräckligt stor för att man ska kunna slappna av helt sista gruppspelsmatchen mot ryssarna. Och det var väl egentligen det man ville undvika genom att knipa 1 poäng i det föregående mot Basel. Det tuffa spelschemat gör att United tränaren gärna ser varje chans till att vila de viktigaste spelarna om så går.

Vi fick i Manchester Uniteds match mot Basel inte se någon Victor Nilsson Lindelöf på plan. Lagets andre svensk Zlatan Ibrahimovic kom in med drygt en kvart kvar av matchen och fick då tyvärr uppleva att vara på planen när Basels vinstmål blev till.

Urladdning mot Brighton?

Idag tar Manchester United nya tag i Premier League mot tabellnian Brighton hemma på Old Trafford. Brighton är obesegrade i sina fem senaste matcher medan Manchester Utd har vunnit två och förlorat två i de fyra senaste matcherna i Premier League fotbollen. Kan man se det som en formsvacka? Ja det får man faktiskt göra när ett storlag av den här digniteten är i farten. Men det finns många ljuspunkter eftersom alltfler av de tidigare skadade spelarna nu sällar sig till skaran av spelare som befinner sig i speldugligt skick. Paul Pogba har till exempel gjort en lysande comeback de senaste två matcherna efter sin skadefrånvaro. Marcos Rojo och Zlatan ”Ibra” Ibrahimovic är två andra exempel som nu har fått speltid för första gången på mycket länge efter sina skador. Läs mer om läget inför matchen på Utd’s hemsida här.

Tipset

Jag tror att Manchester United är ute efter revansch efter den senaste tidens halvtaskiga resultat. även om man ligger tvåa i Premier League tabellen så får man inte tappa mer mot bortflyende lokalkonkurrenten Manchester City som just nu spelar en fantastisk, nästan oslagbar, fotboll.

Speltips Manchester United – Brighton: Det blir över 2,5 mål i matchen till oddset 1,67 @ unibet!

Fotboll Stream Lördag 25 November