Annandag Jul tisdag 26 december betyder Boxing Day 2017 och stor sportdag med bland annat åtta Premier League matcher på spelschemat. Svenskt Spel väljer att tippa odds på två av dem.

Läs också om hur du kan streama film gratis just nu vilket är perfekt så här i juletider!

Premier League Boxing Day

13:30 Tottenham – Southampton (Se på Viaplay!)
16:00 Bournemouth – West Ham
16:00 Chelsea – Brighton
16:00 Huddersfield – Stoke
16:00 Manchester United – Burnley (Se på Viaplay!)
16:00 Watford – Leicester
16:00 West Brom – Everton
18:30 Liverpool – Swansea (Se på Viaplay!)

Speltips Premier League 26/12

Premier League matcherna på Boxing Day 2017 26/12 inleds redan strax efter lunchtid svensk tid med mötet Tottenham mot Southampton och avslutas med kvällsmatchen Liverpool – Swansea. Och det är just dessa två matcher vi koncentrerar våra speltips kring. Däremellan går exempelvis alla de andra storlagen upp i kamp förutom Manchester city som istället möter Newcastle borta dagen efter på onsdagen 27/12.

Både Tottenham – Southampton och Liverpool – Swansea tillsammans med Manchester United – Burnley direktsänds på Viaplay!

Oddsen nedanför är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2017-12-25 kl. 13:38 men kan komma att ändras.

Tottenham – Southampton

Nu ska vi se om Tottenhams fina hemmafacit senaste tiden Harry Kanes målform består även mot Southampton. För gör den det så kan det bli en jobbig Boxing Day 2017 för gästerna. På de två senaste hemmamatcherna har Tottenham gjort sammanlagt 7 mål och släppt in 1. Nu senast i bortamötet med Burnley var Tottenhams främste målgörare, och tillika hela Premier League skytteligaledare, Harry Kane verkligen i sitt esse. Kane sköt alla 3 målen i 0-3 mötet.

Southampton har inte gjort många glada på sistone. Sex matcher på raken utan vinst varav tre av dem är förluster. Visserligen bara en så kallad storförlust när man mötte Leicester 1-4 men med så få tagna poäng riskerar man alltmer att hamna i bottenstriden. Den striden är nämligen bara 3 poäng bort. Tyvärr för Southamptons del så tror vi att Tottenham utan pardon kommer köra över Southampton på denna stora fotbollsdag i England.

Speltips: Tottenham vinner över Southampton med minst 2 mål, (Asian Handicap Tottenham -1,5). Odds: 2.07 @ bet365.

[table id=bet365 /]

Liverpool – Swansea

Nästa överkörning under annandagen kommer Liverpool stå för i sn match mot tabelljumbon Swansea. Liverpool har endast inkasserat två förluster hittills i den här säsongens Premier League spel. Nu har man radat upp 13 matcher utan förlust i både cup- och seriesammanhang. För en vecka sedan körde man totalt över Bournemouth på bortaplan i en match som slutade 0-4. Nu senast i fredags spelade Liverpool 3-3 i en mycket svängig och märklig bortamatch mot Arsenal vilken man först ledde med 0-2 där sedan Arsenal vände på steken och gjorde 3 snabba mål inom loppet av fem minuter. Liverpool lyckades därefter komma igen och kvittera när matchuret stod på 71 spelade minuter.

Swansea är som sagt sist i Premier League tabellen för tillfället och får slita hårt för varenda poäng. Och de poäng man tagit har visat sig mestadels komma från de matcher där man möter andra lag i den lägre tabellregionen. Förra segern var till exempel mot nästjumbon West Bromwich den 9:e december. Efter det har det blivit två förluster mot Manchester City 0-4 och Everton 3-1 samt oavgjort mot sextonde placerade Crystal Palace dan före julafton.

Speltips: Liverpool gör över 2,5 mål på Swansea. Odds: 2.07 @ unibet.

[table id=unibet500 /]

Betsafe’s Boxing Day experter

[table id=22 /]

Se här ett färskt Betsafe inlägg från självaste Julafton där deras Premier League experter Mika Parry och Mika Graham diskuterar hur Premier League matcherna kommer att gå under Boxing Day 2017: