Gott Nytt År spelvänner! Årets första dag 1 januari 2018 och tillika årets första Premier League matcher är här! Hoppas Nyårsafton var trevlig och att ni inte vaknar upp med för mycket huvudvärk denna Nyårsdag. Förutom fem matcher i Premier League med bland annat Burnley – Liverpool och Everton – Manchester United bjuds vi också på nio Championship matcher där lag som exempelvis Leeds, QPR och Aston Villa är i farten för den som är intresserad. Men vi på Svenskt Spel väljer att fokusera våra speltips (längre ner) på de två ovannämnda Premier League matcherna.

Men först vill vi ta tillfället i akt att uppmärksamma dig på C Mores 2 veckor långa gratiskampanj där du kan se världspremiären för den nya Beck-filmen ”Ditt eget blod” idag 1 januari 2018!

Se nya Beck filmen redan nu

Idag är det världspremiär för den nya Beck-filmen Ditt eget blod, som är den första av fyra nya Beck filmer. Handlingen kretsar kring en kvinna som försvinner i Stockholm på väg hem från sitt arbete och en man som misshandlas till döds i Mellanöstern – två händelser som visar sig ha koppling till varandra. Martin, som egentligen sagt upp sig, dras såklart in i fallet.

Se när Sveriges mest populära kriminalare gör comeback på C More, helt utan bindningstid eller uppsägningstid. Förutom Beck kan du självklart även se C More’s alla andra filmer och serier samt TV4-program utan reklam. Prova C More gratis i 2 veckor nu.

Premier League 1/1

13:30 Brighton – Bournemouth
16:00 Burnley – Liverpool
16:00 Leicester – Huddersfield
16:00 Stoke – Newcastle
18:30 Everton – Manchester United

Championship 1/1

16:00 Bolton – Hull
16:00 Derby – Sheffield United
16:00 Leeds – Nottingham
16:00 Norwich – Millwall
16:00 Preston – Middlesbrough
16:00 QPR – Cardiff
16:00 Sheffield Wednesday – Burton
16:00 Sunderland – Barnsley
18:30 Aston Villa – Bristol City

Speltips Burnley – Liverpool

Vi anar att det finns risk för att en och annan vaknar upp på Nyårsdagen 1/1 lagom till att årets första Premier League match mellan Brighton och Bournemouth har avspark klockan 13:30. Visst blir denna kamp också en spännande sådan då båda lagen inte är så förskräckligt långt ifrån striden nedanför nedflyttningsstrecket. Men vi höjer blicken en aning och tittar lite högre upp i Premier League tabellen där lag inblandade i nästa match huserar.

Ligasjuan Burnley tar emot ligafyran Liverpool och vi gissar på en tuff kamp där utgången är oviss enligt oss. Liverpool är skyhög favorit till segern enligt spelbolagen men med tanke på att bägge spelade match så sent som för två dagar sedan och därmed inte har hunnit vila upp sig nämnvärt samt att det är spel på Burnleys hemmaplan så är vi inte lika toksäkra på att det blir en bortavinst i mötet.

Speltips: Båda lagen gör mål.
Odds: 1,95 @ bet365.

Speltips Everton – Manchester United

Matchen Everton – Manchester United blir en spännande match på många sätt. Everton ligger just nu på nionde plats i Premier League tabellen och behöver i första hand hämta igen 11 poäng på nuvarande ligafemman Arsenal för att nå en plats i nästa säsongs Europa League spel. Och det finns goda chanser för att Everton kan knipa åtminstone 1 poäng idag då laget är mycket hemmastarka. På de fem senaste hemmamatcherna har Everton vunnit fyra och spelat oavgjort i en mot Chelsea. Sammanlagt 12 mål har Everton gjort framåt på dessa fem hemmamatcher.

Manchester United lyckades inte göra något mål framåt i senaste matchen mot Southampton i 0-0 mötet hemma på Old Trafford. Det var förstås inget bra resultat för United och det hör också till ovanligheterna att Manchester United går helt mållösa ifrån en match. Romelu Lukaku skadades under den matchen i en nickduell och det såg väldigt otäckt ut då hans huvud var tvungen att stabiliseras innan han blev utburen på bår. Nu verkar läget inte vara så farligt i alla fall med honom men det är ändock högst osäkert ifall han är tillgänglig för spel redan idag, troligtvis inte.

Även Zlatan Ibrahimovic har av tränaren José Mourinho meddelats bli borta minst en månad på grund av hans problem med knät. Manchester United har nu en rad instabila matcher bakom sig med tveksamma resultat. Mourinho’s United kan få problem ännu en gång när de nu möter Everton då även Ashley Young blivit avstängd i de tre kommande matcherna för en incident som hände mot Southampton. Vi tror att Mourinho sin vana trogen ställer upp med en startelva som fått order om att tänka på defensiven i första hand, särskilt nu när skadorna är många. Vi borde kunna få se Victor Lindelöf från start igen!

Speltips: Totalt under 2,5 mål i matchen.
Odds: 1,67 @ betfair.