Sista matchen ut i Premier League omgång 22 är mötet Tottenham – West Ham torsdag 4 januari (4/1) och för bägge lagen är poängen hur viktiga som helst. För Tottenham gäller det kampen om topplaceringarna och för West Ham’s del så gäller det att undvika att dras ned i bottenstriden. Vårt speltips inför matchen blir något hemmabetonat. Båda två spelade matcher senast för bara två dagar sedan och frågan är bara hur tränarna ställer upp sina styrkor för kvällen?

Först kort om gårdagens möte…

Inget av gårdagens lag i matchen Arsenal – Chelsea orkade ta sig förbi närmaste lag i Premier League tabellen då matchen slutade 2-2 efter stor dramatik. Precis som vi skrev om i vårt Premier League speltips 2 januari så visade återigen matchen igår att ett resultat verkligen inte är klart förrän domaren blåst slutsignalen i sin visselpipa. Jag tror nog att både Arsenal fans och Chelsea fansen bet på naglarna av nervositet då matchen böljade fram och tillbaka.

Efter första halvlekens måltorka exploderade målproduktionen i andra. Alla fyra målen i 2-2 matchen kom till i andra halvlek där först Arsenal’s Jack Wilshere gav hemmalaget ledningen i 63:e matchminuten. Därefter både kvitterade Chelsea genom straffmål av Eden Hazard och tog ledningen tack vare Marcos Alonso i den 84:e. De flesta av närmare 60 000 åskådare på läktarna på Emirates Stadium i London trodde nog att matchen var över när klockan klev över full tid, men så i andra övertidsminuten sköt Hector Bellerin ett mäktigt skott in i mål till 2-2.

Vårt BLGM speltips i matchen gick in och vi satsar på ny vinst i dagens match Tottenham mot West Ham.

Speltips Tottenham – West Ham 4/1

Tottenham blev alltså inte omsprungna av Arsenal igår då det skulle behövts alla 3 poängen för att gå om. Därmed behåller Tottenham femteplatsen i tabellen och har möjlighet att dra ifrån lokalkonkurrenten ytterligare, samtidigt som man kan närma sig Liverpool framför som just nu är 4 poäng före. Inför mötet med West Ham har Tottenham tre raka segrar där de lyckats göra totalt 10 mål och bara släppt in 2.

West Ham vann det viktiga mötet mot bottenkollegan West Bromwich i förrgår med 2-1 och kravlade sig därmed ovanför nedflyttningsstrecket. Både Stoke och Southampton passerades då och nu har West Ham en chans till ett rejält kliv i händelse av seger. För emellan West Ham’s nuvarande sextondeplats och elfteplatsen som innehas av Huddersfield skiljer det bara 3 poäng och West Ham har dessutom bättre målskillnad att gå på. Men vi på Svenskt Spel tror inte det blir seger för West Ham idag. Tottenhams försvar är bevisligen urstarkt och mot West Ham ska det nog till en ren försvarsmiss om man ska släppa in ett mål.

Speltips: 0 antal mål för bortalaget.
Odds: 1,90 @ betway! – som erbjuder 1000 kronor i gratisspel till nya spelare.
Insats: Medel.

[table id=20 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-01-04 kl. 08:37 men kan komma att ändras.

 

Fler spelbolag med bra odds

Unibet: 500 % Bonus upp till 500 kr

ComeOn: 400 % Bonus upp till 400 kr

Betsafe:100 % Bonus upp till 2000 kr

NordicBet: 100% Bonus upp till 1000 kr + 250 kr Riskfritt spel

Betway: 1000 kr i Gratisspel

bet365:100 % Bonus upp till 1000 kr i spelkrediter

William Hill: 100 % Bonus upp till 1000 kr

Betfair: 100 % Bonus upp till 1000 kr

Betsson:100 % Bonus upp till 1000 kr