Se vänskapslandskampen i fotboll mellan Sverige – Estland som möts idag söndag 7 januari 2017 (7/1) på Zayed Sports City Stadium i Abu Dhabi. Matchen som du kan streama live hos C More här är en viktig fotbollslandskamp ur förberedelsesynpunkt inför sommarens stundande Fotbolls-VM i Ryssland 2018. Sverige – Estland visas även på tv-kanal TV12 men för dig som inte har den kanalen kan alltså se den på mobilen, surfplattan, datorn eller tv’n utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid hos C More.

Streama landskampen på C More nu! >>>

Sveriges startelva mot Estland

Abrahamsson – Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson, Joel Andersson – Linus Wahlqvist, Kristoffer Olsson, Robert Gojani, Jiloan Hamad, – Gustaf Nilsson, Jordan Larsson.

Sverige – Estland Speltips

Sveriges Förbundskapten Janne Andersson kommer ikväll testa ett antal spelare som han vill se närmare på inför Fotbolls-VM i sommar. Till exempel gör Henrik Larsson’s son Jordan Larsson debut i det svenska A-landslaget tillsammans med ytterligare två debutanter i Robert Gojani och Joel Andersson. Fler bekantskaper i den svenska landslagstruppen väntas starta i landskampen mot Danmark på torsdag under denna så kallade januariturné.

Janne Andersson har enligt egen utsago som strategi att låta flera obeprövade kort få chansen bredvid en stomme andra spelare i laget. Men ska de med till sommarens fotbollsäventyr i Ryssland gäller det nog att man tar chansen mer eller mindre nu direkt med en gång. För så särskilt många chanser kommer man inte få att visa upp sina kvalitéer på.

FIFA världsranking

Sverige är 18.e bästa landslag i världen inom fotboll just nu enligt FIFA’s världsranking för herrar medan Estland befinner sig som nummer 89 på densamma. Naturligtvis var klev vi upp en bit på rankingen efter att Sverige lyckades ta sig till Fotbolls-VM senare i år på bekostnad av bland annat både Nederländerna och Italien. Men vi är inte bästa fotbollslandslag i norden enligt rankingen för det. Danmark är bättre än oss i det avseendet på en 12:e plats och även Island är inte långt efter Sverige på sin 22:a plats.

Tipset på matchen

Hur spelar vi nu då på mötet Sverige – Estland? Jo vi tror på en ganska målfattig tillställning eftersom det är ett ytterst obeprövat anfall Sverige ställer upp med samtidigt som Estland inte är någon fotbollsnation av rang varvid målen inte heller därifrån borde trilla in i någon nämnvärd takt.

Speltips: Totalt under 2,5 mål i matchen
Odds: 1,83 @ Betfair
Insats: Medel
Avspark: 18:15

Se här lite sköna bilder från TV4 studion i Nyhetsmorgon efter att Sverige besegrat Italien i Playoff och därmed kvalificerat sig för Fotbolls-VM: