Idag lördag kväll 13 januari har vi glädjen att få se ishockey direkt från NHL på Sveriges Television. NHL matchen Pittsburgh – Detroit direktsänds på SVT2 med start klockan 19:00 och här ville vi på Svenskt Spel hänga på med ett speltips inför mötet.

Det är kul att NHL hockeyn får förtroendet att visas upp på bästa sändningstid en lördagkväll på en av Sveriges största tv-kanaler. Det visar bara hur populärt hockey och NHL är här i Sverige. Övriga NHL matcher i helgen kan annars som vanligt ses på Viaplay.

Speltips Pittsburgh – Detroit

Vi kommer få se en hel del svenskar på isen denna lördagsafton. I Pittsburgh Penguins spelar Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. Detroit red Wings ställer upp med spelare som Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson.

Poängbehov

Båda lagen är i stort behov av poäng då ingen av dem befinner sig på slutspelsplats för tillfället. Pittsburgh är sexa i Metropolitan Division och Detroit är femma i Atlantic Division eller om man hellre vill veta placeringen i Eastern Conference sär de där på nionde respektive trettonde plats av totalt sexton lag.

God form hos båda lagen

Inga smickrande placeringar i NHL tabellerna men Pittsburgh verkar ändå ha hittat formen någorlunda på sistone då de vunnit sina två senaste matcher. Detroit däremot förlorade sin senaste match hemma mot Tampa Bay Lightning efter fyra raka vinster vilka alla även de spelades på hemmaisen i Little Caesars Arena i Detroit. Att de förlorade mot just Tampa kanske man inte kan säga alltför mycket om då de är solklar etta i Eastern Conference. Vi kan således konstaterat att det inte är något fel på formen hos något av lagen vilket gör kvällens match mellan dem båda extra spännande och intressant.

Gustav Nyquist’s fina målform

En svensk spelare som vi tycker utmärkt sig lite extra senaste tiden är Gustav Nyquist i Detroit Red Wings. Anfallaren har visat fin målform i och med att han gjort mål i tre av sina fyra senaste matcher. Vi på Svenskt Spel tror att det finns goda chanser för att han återigen står med i målprotokollet när tredje periodens slutsignal ljudit i PPG Paints Arena i Pittsburgh ikväll.

Speltips: Gustav Nyquist göt mål under ordinarie tid. (Insatser på spelare som inte är med i laguppställningen betalas tillbaka).
Odds3,80 @ LeoVegas
Insats: Låg/Medel
Datum: 2018-01-13
Nedsläpp: 19:00
TV-kanal: SVT2

[table id=Leovegas /]

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2018-01-13 kl. 15:10 men kan komma att ändras.

Fler LeoVegas odds på målskyttar i matchen:

Pittsburgh - Detroit Lördag 13 Januari SVT2 kl. 19:00

LeoVegas odds NHL 13 jan kl. 15.10.