Dagens speltips på fotboll är Bundesliga matchen Hertha Berlin – Dortmund vilken du också kan spela live odds på samtidigt som du ser allt gratis via Bundesliga live streaming.

SPELA OCH SE MATCHEN PÅ UNIBET TV HÄR! >>>

Speltips Hertha Berlin – Dortmund

För fem dagar sedan fick över 80 000 åskådare på Dortmunds hemmaarena Signal Iduna Park se svensken Alexander Isak 18 år starta matchen för första gången i Bundesliga för sitt Dortmund mot Wolfsburg i ligaspelet. Tyvärr blev det inget mål från Isak’s sida men det var inte långt ifrån vid ett tillfälle. Men, nära skjuter ingen hare, och vi hoppas Alexander Isak återigen får chansen i fredagens bortamöte med Hertha Berlin.

Hertha mittenlag

Hertha Berlin ligger i mitten av Bundesliga tabellen, närmare bestämt på elfte plats, och kommer närmast från en förlust borta mot Stuttgart som slutade 1-0. Men Hertha är lite svårbedömda ärligt talat och kan överraska vilket topplag som helst. Exempelvis så vann de borta mot RB Leipzig med 2-3 i matchen innan. Att som man ikväll ska göra, spela på hemmaplan, har inte egentligen inte inneburit bättre resultat än bortaspelet för Hertha hittills den här säsongen. Fyra segrar, två oavgjorda och tre förluster hemma på Olympiastadion i Berlin är facit så här långt.

Tuff övre halva

För Dortmunds del så är det att fightas uppe i toppen av Bundesliga tabellen som gäller. Nja, kanske inte riktigt topptopp då, eftersom mesta mästarna Bayern München dragit ifrån i toppen och lämnat övriga lagen på behörigt avstånd med 13 poäng ner till närmaste lag RB Leipzig. Det är annars hiskeligt jämnt bland lagen på den övre halvan av tabellen. Och vad man är ute efter är att hamna på någon av de fyra första platserna som ger en biljett till nästa säsongs Champions League. Det skiljer endast 4 poäng mellan tvåan RB Leipzig och Eintracht Frankfurt på nionde plats.

Sisådär Dortmund

Men det har gått sisådär om man får säga för Dortmund på sistone. 0-0 mot ligatolvan Wolfsburg på egen hemmaplan var väl inte vad man hoppats på precis. Dortmund har visserligen vunnit två av sina fem senaste fem ligamatcher och gjort mål i fyra av dem. Men målskörden imponerar verkligen inte för ett Dortmund som ändå är med och slåss i toppen av tabellen. Sex Dortmund mål på fem matcher är inte asdåligt men inte särskilt jättebra heller. Vi tror det kommer bli en tajt match med få mål mellan Hertha Berlin och Dortmund denna fredagkväll så vi satsar på ett underspel på antal mål.

Speltips: Totalt under 2,5 mål i matchen Hertha Berlin – Dortmund
Odds2,00 @ unibet (Sätt in 100 kr och få 500 kr av unibet, spela för sammanlagt 600 kr!)
Insats: Medel
Datum: 2018-01-19 (Fredag 19 januari)
Avspark: 20:30
Live stream: Unibet TV

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-01-19 kl. 07:58 men kan komma att ändras.