Se FC Barcelona – Valencia live stream gratis på Unibet TV när lagen spelar sin första semifinalmatch av två i Copa del Rey idag torsdag 1 februari 2018 med matchstart klockan 21:30. Ett speltips är förstås på sin plats inför detta stormöte men vi lär definitivt också spela live betting under tiden matchen håller på, för vi förväntar oss en mycket händelserik match. I alla fall när det gäller incidenter som frisparkar, hörnor och antal kort vilket kan vara intressant för oss som är i live betting svängen. Men i vårt speltips tippar vi ett underspel på antal mål.

TILL UNIBET TV HÄR! >>>

Speltips FC Barcelona – Valencia

FC Barcelona leder La Liga överlägset med hela 11 poäng före tvåan Atletico Madrid och sedan ytterligare 6 poäng ner till trean Valencia. Men som vi vet så är en fotbollscup något helt annorlunda än att prestera bäst under massor av matcher under en hel säsong som ju ligaspelet innebär. Alla lag kan ha en dålig eller bra dag så marginalerna är mindre då utslagningsmatcherna inte tillåter några misstag. Här kan ett lag i de lägre tabellregionerna vinna över de normalt bättre lagen högst uppe i La Liga-toppen.

Nyligen fick vi uppleva detta när mittenlaget Leganes slog ut Real Madrid i kvartsfinalomgångens dubbelmöte i Copa del Rey. Men å andra sidan har Real Madrid tydligt visat att allt inte är sig likt i storklubben den här säsongen. Bara en fjärde plats i La Liga så här långt in på säsongen och hela 19 poäng efter ärkerivalen FC Barcelona. Dessutom utslagna ur spanska cupen.

Barca illa ute i kvartsfinalen

Barca slog i sin kvartsfinal ut Espanyol, men det satt hårt inne. Espanyol vann första kvartsfinalmötet hemma med 1-0 efter att den unge Oscar Melendo endast 20 år gammal hoppade in i slutet av matchen och satte segermålet med bara minuter kvar att spela av matchen. Messi missade för övrigt en straff i den matchen. I returmötet tog FC Barcelona tag i taktpinnen med en gång och dundrade in 2 mål under de första 25 minuterna med Suarez och Messi i målprotokollet. Därefter blev det inga fler mål så marginalen var på Barcas sida då det hade räckt med ett slumpmål från gästerna för att det var de som istället skulle varit med i kvällens semifinal mot Valencia.

Ännu tuffare för Valencia

Dagens gäster Valencia besegrade Alaves i sin kvartsfinal. Men om det satt någorlunda hårt inne för Barca att ta sig till semifinal så var det inget i jämförelse med Valencias avancemangsdrama. Efter 2-1 till hemmalaget Valencia i första matchen stod det även i returen 2-1 vid full tid men för Alaves. Förlängning följde vilken blev mållös och allt fick avgöras på straffar. I straffläggningen drog Valencia det längsta stråt och tog sig därmed vidare till dagens första semifinalmöte med FC Barcelona.

Valencia har förlorat sina två senaste ligamatcher mot nästjumbon Las Palmas 2-1 och Real Madrid 1-4. Två jobbiga missräkningar för Valencia där man definitivt hade räknat med 3 poäng mot Las Palmas på förhand. Och att det sedan i matchen därefter blev storförlust mot toppkonkurrenten Real Madrid på egen hemmaplan blev förstås en jobbig erfarenhet.

Vi vill tro att första förlusten mot Las Palmas var en total underskattning och att det mot Real Madrid satsades lite för mycket framåt vilket straffade sig när reptilsnabba spjutspetsar i motståndarlaget fick större ytor. De första två Real-målen som kom till i första halvlek gjordes nämligen båda på straff av Cristiano Ronaldo. De två sista Real-målen kom till på slutet när Valencia var tvungna att lyfta fram hela laget för att försöka sig på en kvittering.

Defensiv mur hindrar målkalas

Med detta sagt så tror jag att Valencia kommer komma till spel ikväll på Camp Nou med en mer defensiv taktisk uppställning och koncentrera sig på snabba omställningar. Här är ett resultat med så få Barca mål som möjligt det viktigaste inför den stundande returen i Valencia. Lita på att Valencia kommer försöka mura igen framför eget straffområde.

Speltips: Under 3,5 mål i matchen FC Barcelona – Valencia
Odds2,20 @ unibet
Insats: Medel
Datum: 2018-02-01 (torsdag 1 februari)
Avspark: 21:30
FC Barcelona – Valencia Live StreamUnibet TV (Gratis)