Vilka fantastiska hockeymöten vi har att se fram emot i dagens SHL 8/2! Hälften av matcherna är möten där lagen är placerade direkt efter varandra i SHL-tabellen och i de övriga matcherna är lagen inte alls långt ifrån varandra. Så snacka om heta och viktiga matcher i SHL som ska avgöras denna torsdagkväll! Då vi väljer att inte reka alla dagens SHL möten så har vi valt att ge ett speltips på den kanske hetaste matchen av dem alla, toppmötet Växjö Lakers mot Djurgården Hockey.

Vill du titta på någon av SHL matcherna? Läs om SHL Live Stream här!

Speltips Växjö – Djurgården 8/2

Växjö Lakers fortsätter oförtrutet ånga på i SHL toppen och är sanslösa 17 poäng före dagens motståndare, tillika tabelltvåa, Djurgården Hockey. Faktum är att Växjö endast har förlorat en enda match på deras nio senaste matcher i SHL. De som har följt SHL hockey noggrant vet att den förlusten kom mot just Djurgården för knappt ett par veckor sedan.

Det var i stort sett samma förutsättningar då som inför kvällens möte lagen emellan. Även då var det Växjö som hade fördel av spel på hemmaisen i Vida Arena. Och matchen blev sådär otroligt spännande som vi hade hoppats på inför det mötet. Lagen följdes åt målmässigt i matchen ändå in i kaklet med växelvis målproduktion. Så fort ett av lagen gjort ett mål kontrade det andra laget med att göra målet därpå.

Kan det bli något liknande idag måntro? Ja vi tror ärligt talat det. För kikar vi på den inbördes matchstatistiken dem emellan under de fem senaste mötena så har matcherna slutat oavgjort i fyra av fem och alla dessa har avgjorts på straffar. Och den enda matchen som inte gick till förlängning eller straffar var lika jämn som vanligt och kunde mycket väl slutat på samma sätt egentligen, men slutade 2-1 till Djurgården.

Så här har det sett ut i de tidigare matcherna den senaste perioden mellan Växjö Lakers och Djurgården Hockey.

2018-01-27 SHL Växjö Lakers – Djurgården Hockey 4 : 5, efter straffar (4 : 4)
2017-11-16 SHL Djurgården Hockey – Växjö Lakers 3 : 4, efter straffar (3 : 3)
2017-10-08 SHL Djurgården Hockey – Växjö Lakers 2 : 1
2017-03-01 SHL Djurgården Hockey – Växjö Lakers 2 : 1, efter straffar (1 : 1)
2016-12-26 SHL Djurgården Hockey – Växjö Lakers 2 : 3, efter straffar (2 : 2)

Visst lutar det åt ännu ett straffdrama när man tittar man på det här! Båda lagen kommer till spel idag med en varsin tung förlust i bagaget. Växjö förlorade Champions Hockey League finalen i tisdags mot finska Jyväskylä med 0-2 hemma i Vida Arena. Djurgården förlorade på straffar i lördags mot Luleå.

Allt är således upplagt för en het batalj ikväll mellan Växjö – Djurgården och även om vi är bra sugna på att spela att mötet avgörs först på straffar så väljer vi istället ett enligt oss lite säkrare spel. Det blir ett överspel på totalt antal mål i matchen.

Speltips: Totalt över 4,5 mål görs under ordinarie speltid
Odds1,81 @ betsson
Insats: Medel
Datum: 2018-02-08 (torsdag 8 februari)
Nedsläpp: 19:00
TV-kanalC More Sport

[table id=18 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-08 kl. 10:03 men kan komma att ändras fram till matchstart.

Dagens SHL matcher 8 februari

19:00 Färjestad – Linköping
19:00 HV 71 – Mora
19:00 Luleå – Brynäs
19:00 Skellefteå – Frölunda
19:00 Växjö – Djurgården
19:00 Örebro – Karlskrona