Nu har äntligen Vinter-OS 2018 i Pyeongchang i Sydkorea inletts och vi kör igång direkt med svenskt deltagande i Vinterspelens kanske mest klassiska sport. Ett av våra största medaljhopp Charlotte Kalla träder in i handlingarna lördag morgon kl. 08:15 den 10 februari. Och det är förstås längdskidåkning vi pratar om med den inledande grenen i längdskidor Skiathlon Damer 7,5 Km + 7,5 km. Charlotte Kalla tillhör en av förhandsfavoriterna att vinna Skiathlon och Svenskt Spel tippar utgången för hur det kommer att gå för henne i loppet.

Spela på Olympiska Spelen!

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla mot medalj i Vinter-OS 2018?

Charlotte Kalla är en av våra absolut mest folkkära idrottsatleter vi har med i Vinter-OS och som har glatt oss svenskar så många gånger tidigare i stora mästerskap. Såklart hoppas vi att kalla lyckas leverera oförglömliga minnen ännu en gång nu när det är dags för det största mästerskapet av dem alla att köra igång, nämligen ett Olympiskt Spel. Med tanke på namnet Olympiska Spelen så är det ju härligt att det inte bara är vinterspelens deltagande idrottsutövare som får spela av sig under Vinter OS 2018, utan även du och jag kan ju göra det i form av att spela odds på OS-tävlingarna. Spel som spel, eller? Spela på Olympiska Spelen du också!

Charlotte Kalla Speltips 10/2

Det skulle vara så kul om vi fick en svensk framgång meddetsamma i de Olympiska Spelen. Om någon svensk lyckas tidigt i ett OS-mästerskap så brukar det medföra att vi får se flera medaljer än i de mästerskap som börjar dåligt. Kanske är det för att övriga svenska deltagare blir triggade av framgången och känner att de kan göra något liknande? Hur som helst brukar Charlotte Kalla vara en mästare på att formtoppa sig inför de stora mästerskapen så önskar vid min gud att hon hittat formen lagom till att Vinter-OS nu satt igång.

Skiathlon inte Charlotte’s bästa gren

Skiathlon är ju egentligen inte Charlotte Kallas bästa gren på längdskidor så vi ska nog inte ha för stora förväntningar på ett OS-Guld på lördagsmorgonen. Kalla’s bästa gren är ju annars 10 km fristil som går av stapeln nästa vecka på torsdag 15 februari. Det var ju i 10 km fristil som Charlotte Kalla tog både OS-Guld i Vancouver 2010 och VM-Guld i Falun 2015. I övrigt har Kalla endast tagit guld i två stora mästerskapslopp till, i OS-stafetten i Sotji 2014 och i VM-sprintstafetten i Holmenkollen 2011. Läs mer om Charlotte Kalla’s idrottsbedrifter på wikipedia här.

Björgen storfavorit, Kalla bland de tre bästa!

Inför lördagsmorgonens Skiathlon är 37-åriga norskan Marit Björgen den absolut största favoriten enligt spelbolagen. Det finns ingen i startfältet som är ens i närheten av Marit Björgens skidframgångar i mästerskapssammanhang. Och även vi på Svenskt Spel är benägna att hålla med om att Björgen troligen kommer vinna årets OS-Skiathlon över 7,5 Km + 7,5 km. Men lika mycket som vi tror på henne som vinnare tror vi på att Charlotte kalla kommer bli en av de tre bästa i loppet.

Speltips: Charlotte Kalla tar medalj i Skiathlon (Längdskidåkning)
Odds1,40 @ betsson – Få 200 kr riskfritt spel av betsson + Bonuserbjudande!
Insats
: Medel/Hög
Datum: 2018-02-10 (lördag 10 februari)
Start: 08:15

[table id=18 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-09 kl. 14:37 men kan komma att ändras fram till start.

Patrick Ekwall bjussar på oddsbonusar

Se här vad LeoVegas tillsammans med Patrick Ekwall nu erbjuder till Vinter-OS 2018.

Vinterspelen är igång och LeoVegas ger dig hela sex stycken vinstökningar på 20% var att använda på valfria odds under idrottsfesten. Lägg ett spel i mobilen och få upp till 200 kr per vinstökning. Dessutom får nya spelare hos LeoVegas en superfin välkomstbonus på 100% extra av Patrick Ekwall!

Till Patrick Ekwall och 100% bonus hos LeoVegas här! >>>

[table id=Leovegas /]