Tisdag 13 februari 2018: Vi har väntat ett tag nu på att Champions League fotbollen ska sätta igång igen men äntligen är väntan över! Speltips är framtaget på tisdagens match Juventus – Tottenham som tillsammans med matchen Basel – Manchester City är först ut av åttondelsfinalerna i Champions League 2017/2018.

Rek: Juventus – Tottenham 13/2

Vilken match det här kan bli! Juventus FC går urstarkt i Serie A och totalt sett med alla cup- och ligamatcher inkluderade har de inte förlorat på 16 matcher i rad, varav 14 av dem är vinster! Hade det inte varit för att Napoli också gör en av sina bästa säsonger på åratal så hade Juventus dessutom lett Serie A tabellen. Men efter en medioker start på Serie A säsongen, med Juveögon sett, så får Turin-laget nöja sig med att för tillfället befinna sig på andra plats, en poäng efter Napoli.

Strålande form hos båda

Tottenham Hotspur är inte mycket sämre än Juventus just nu med 12 raka tävlingsmatcher utan förlust. Formen hos Tottenham ser väldigt bra ut med viktiga poäng- och prestigesegrar i Premier League över både Arsenal och Manchester United alldeles nyligen. Dessutom oavgjort 2-2 på bortaplan mot Liverpool spär på självförtroendet ytterligare vilket bådar gott inför de två stundande tuffa åttondelsfinal-matcherna mot Juventus i Champions League. Tottenham kommer förstås ha siktet på att få med sig ett bra resultat ifrån första omgången vilket i det här fallet troligtvis betyder att man siktar på att få med sig ett oavgjort resultat in i returmötet som spelas den 7:e mars.

Ställningskrig

Som de flesta redan vet så är Juventus ett mästerligt lag på att försvara sig. Bara 15 mål insläppta på 24 matcher totalt under Serie A säsongen hittills vittnar om detta. Tottenham kommer få en tuff uppgift att bryta igenom Juventus försvarslinje och får nog förlita sig på att försöka få till snabba och effektiva kontringar på Juventus Stadium (Allianz Stadium). Juve har ju ändå pressen på sig att i detta första möte göra mål och besegra Tottenham så förutsättningarna inför returen blir bästa möjliga. Vi tror det blir lite av ett ställningskrig och att inget av lagen vill riskera enkla baklängesmål.

Tipset…

Match: Juventus – Tottenham (Champions League)
Speltips
: Totalt under 2,5 mål
Odds1,67 @ betfair
Insats
: Medel
Datum: 2018-02-13 (tisdag 13 februari)
Avspark: 20:45
TV-kanal: TV6
Live StreamViaplay

[table id=19 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-13 kl. 08:54 men kan komma att ändras fram till start.