Två matcher i Champions League 20/2 (20 februari 2018) har vi på fotbollsschemat, Chelsea – FC Barcelona och Bayern München – Besiktas som båda har avspark klockan 20:45. Det är första rundan i åttondelsfinalerna som gäller ikväll och Champions League tipset lägger vi på matchen som spelas i London och Stamford Bridge.

Champions League 20 februari

20:45 Bayern München – Besiktas (TV6 och ViaPlay)
20:45 Chelsea – FC Barcelona (ViaPlay)

Speltips Chelsea – FC Barcelona

Hur spännande ska inte det här bli! Regerande Premier League mästarna Chelsea tar sig an nuvarande La Liga ledarna FC Barcelona i Champions League åttondelsfinal. Vad som gör den här första matchen lite extra intressant är att inget av lagen av lagen har spelat särskilt övertygande på sistone.

Chelsea med lite osäker form

Chelsea vann planenligt nu senast med 4-0 över Championship laget Hull City i FA-cupen och dessförinnan blev det seger 3-0 mot jumbon West Bromwich i Premier League. Så långt är allt bra, men om vi ser tillbaka ytterligare ett par matcher så besegrades Chelsea i två rak 3-målsförluster mot Watford och Bournemouth.

Likaså är Barca’s form

FC Barcelona’s facit de senaste fyra spelade matcherna är något bättre än Chelsea med två vinster och två oavgjorda. Men det är ändå en långt sämre period än vad man kunnat se tidigare under säsongen av Barca. För de oavgjorda matcherna har kommit mot Getafe och Espanyol som ligger nia respektive på sextonde plats i La Liga. Om man betänker att FC Barcelona tidigare under LA Liga säsongen endast har spelat totalt fem oavgjorda matcher inklusive de två senaste nu vi skrev om och inte har en enda förlust så förstår man att det är överraskande med dessa poängtapp.

Favör av hemmaplan för Chelsea och ett FC Barcelona som trots poängtappen i ligan nyligen ändå är i ett grymt bra slag gör att vi sammantaget ser ett bra spelvärde i ett BLGM-spel.

Tipset:

  • Match: Chelsea – FC Barcelona (Champions League, åttondelsfinal, första rundan)
  • Speltips: Båda lagen gör mål
  • Odds1,72 @ betsson
  • Insats: Medel
  • Datum: 2018-02-20 (tisdag 20 februari)
  • Avspark: 20:45

[table id=18 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-20 kl. 10:44 men kan komma att ändras fram till start.

Vinn biljetter till CL-finalen!

Nu har du chansen att få riskfria spel samt en gyllene chans att vinna biljetter till Champions League finalen i Kiev den 26 maj, 2018. Du behöver bara gissa rätt på några frågor om Champions League!

Läs mer om kampanjen på betsson här!

Champions League 20/2