Vi firar att vi nu är inne i mitten av veckan och för oss som älskar fotboll firar man förstås en lillördag på bästa sätt genom att spela och titta på Champions League 21 februari! Åttondelsfinalerna fortsätter idag med ytterligare två matcher när Sevilla – Manchester Utd och Shakhtar – Roma möts. Båda matcherna sparkar igång klockan och ses i direktsändning på ViaPlay! Vårt speltips för dagen blir ett underspel på matchen Sevilla – Manchester United.

Speltips Sevilla – Manchester United

La Liga femman Sevilla börjar hemma mot Premier League tvåan Manchester United i Champions League’s åttondelsfinal. I gruppspelet blev Sevilla tvåa efter gruppettan Liverpool och de lag som slogs ut i gruppen var Spartak Moskva och Maribor. Manchester Utd vann sin grupp och tog med sig Basel vidare till slutspelet där CSKA Moskva och Benfica fick respass ut ur cupen.

Oberäkneligt Sevilla

Efter storförlusten i La Liga mot Eibar med 5-1 i början av månaden har Sevilla sedan spottat upp sig något och besegrat såväl Girona hemma med 1-0 och Las Palmas borta med 1-2. Sevilla känns den här säsongen som något oberäkneliga. De kan ibland ha väldigt svårt för tunnare motstånd för att i nästa stund vinna över något av de övriga topplagen. Men ärligt talat känns det här igen även hos kvällens motståndare Manchester United.

Osäkert United

United åkte för en kort tid sedan på en rejäl överkörning av Tottenham i ligaspelet som vann med 2-0, men det kunde ha blivit betydligt större siffror. Tottenham var totalt överlägsna i den matchen och José Mourinho var inte nådig mot några av sina mannar som annars har varit hans gunstlingar. De jag talar om är backen Phil Jones och mittfältaren Paul Pogba som fick känna av tränarens besvikelse. Återigen blev det jobbigt knappt två veckor senare när United torskade mot Newcastle. Dessa matcher varvat med två segrar mot samma lag Huddersfield, vilka man mötte i både premier League och i FA-cupen, har gjort att formen är riktigt svårtolkad hos United.

Defensiverna prioriteras

Bådas osäkerhet för var man står någonstans kommer troligtvis avspegla sig i en försiktigare taktik i mötet där defensiven prioriteras. Sevilla är ju dock tvungna att satsa framåt under matchen i och med hemmaplansfavör i första omgången. United kan nog mycket väl tänka sig ett oavgjort resultat och kommer göra allt för att först och främst hålla tätt bakåt.

Startelvor

Kul att vi får se Victor Nilsson Lindelöf starta matchen för Manchester United mot Sevilla!

Sevilla: Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega – Sarabia, Vazquez, Correa – Muriel.

Manchester United: de Gea – Valencia, Smalling, Lindelöf, Young – McTominay, Matic – Herrera, Mata, Sanchez – Lukaku.

Tipset:

  • Match: Sevilla – Manchester United (Champions League, åttondelsfinal, första rundan)
  • Speltips: Under 2,5 mål i matchen
  • Odds1,76 @ betsson
  • Insats: Medel
  • Datum: 2018-02-21 (onsdag 21 februari)
  • Avspark: 20:45
  • Live Stream: ViaPlay

[table id=18 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-21 kl. 07:42 men kan komma att ändras fram till start.

Vinn biljetter till CL-finalen!

Nu har du chansen att få riskfria spel samt en gyllene chans att vinna biljetter till Champions League finalen i Kiev den 26 maj, 2018. Du behöver bara gissa rätt på några frågor om Champions League!

Läs mer om kampanjen på betsson här!

Champions League 21 Februari