Om man tycker att lördagen var en bra fotbollsdag så är söndagens fotbollstablå absolut minst lika bra. Stekheta möten är att vänta i bland annat Manchester City – Chelsea, Barcelona – Atletico Madrid, AC Milan – Inter och många fler.

Manchester City – Chelsea 4/3

Manchester City har dominerat stort den här säsongen. Närapå identiskt som dagens motståndare Chelsea gjorde förra säsongs när de vann ligan i överlägsen stil. I detta nu leder City Premier League med smått sjuka 15 poäng före den nya tvåa Liverpool som tack vare lördagens 2-0 seger över Newcastle passerade Manchester United med en poäng tillgodo upp på andra plats.

Tufft för Chelsea

Chelsea FC är inne i en av sin svagare period i ligaspelet på över en och en halv säsong. Tre förluster på de fem senaste matcherna i ligan gör att Chelsea just nu bara har en Europa League plats i sin hand i och med sin femte placering. I FA-cupen är de dock kvar och så även i Champions League. Helt kass har det trots allt inte gått för Chelsea fotbollsmässigt senaste tiden då man spelade 1-1 hemma mot FC Barcelona i den första av två matcher i åttondelen av Champions League för en och en halv vecka sedan.

Ingen rast och ro

Även om Manchester City har ligatiteln som i en liten ask finns det inte på världskartan att Pep Guardiola tar lättare på söndagsuppgiften för det. Chelsea ska besegras inför hemmafansen likt som om det stod en avgörande titelmatch på spel. Pep är tränaren som inte lämnar något åt slumpen och vill definitivt inte att hans spelare ska komma in i något avslappnat mood bara för att alla andra runt omkring honom säger att allt redan är klart.

Tipset

Både City och Chelsea kommer förstås ge järnet i denna prestigefulla match. Även om matchen såklart kan ta vilken vändning som helst så är det helt klart Manchester City som sitter i förarsätet. De är helt enkelt ett nummer större än Chelsea för tillfället.