Ny vecka är härmed påbörjad och måndagsmatchen den här gången i Premier League 4 mars är Crystal Palace – Manchester United. Detta innebär att vi får nöjet att se ett bottenlag göra upp med ett topplag. Men även om Crystal Palace ligger på nedflyttningsplats just nu och inte vunnit en match på de senaste fem, så har Palace ändå gjort hyfsat ifrån sig mot topplagen på hemmaplan i år. Uddamålsförluster mot Arsenal och Tottenham samt oavgjort mot Manchester City säger trots allt att man inte ska tro att man bara kan åka till Selhurst Park i London och hämta hem 3 poäng.

Nytt GRATIS Erbjudande! Läs om hur du kan spela 7 gratis odds på hockey (pre-match och live) varje vecka här!

Toppstriden i Premier League

Två av topplagen i Premier League förlorade i helgen och tre vann sina matcher. Arsenal åkte på pumpen borta mot Brighton i lördags och igår var det Chelsea’s tur att komma till korta mot ligaledarna Manchester City. Det innebär inte mer än att femman Chelsea och sexan Arsenal tappar ännu mer mark mot de övriga topplagen och att Manchester City stormar mot ligasegern.

Liverpool gick i och med sin seger över Newcastle om Manchester United upp på andra plats. Vi får se om detta var högst tillfälligt eller om United får sig en överraskning i dagens måndagsmatch mot Crystal Palace.

Tottenham kunde också ta en säker vinst mot Huddersfield med 2-0 och därmed skiljer det i detta nu endast 2 poäng mellan lagen på andra- och fjärde plats. Och skulle Manchester United förlora idag så kommer det oförändrat vara 6 poäng ner till femte placerade Chelsea som har Europa League platsen i detta nu, och det är ju som bekant framförallt en Champions League plats topplagen kämpar för. Så i den striden är det oerhört spännande.

Speltips Crystal Palace – Manchester United

Som vi sa i inledningen så är Crystal Palace inte alls något lätt lag att möta på egen hemmaplan oavsett vad tabellplaceringen anger. Men det som oroar Londonlaget är alla de skador man har i truppen. Inför matchen mot Manchester United idag så är det ett helt lag på skadelistan för Crystal Palace. Tio man är helt otillgängliga enligt senaste rapporten och två spelare är osäkra för spel. Detta ska ställas mot Manchester United’s skadeläge på fem man, Blind, Fellaini, Herrera, Ibrahimovic och Jones, samt ett osäkert kort i Marcos Rojo.

Två spel i åtanke

Vi har två spel i åtanke på den här matchen. Dels tror vi inte att det blir särskilt många mål då Crystal palace möter ett av ligans starkaste defensiver i Manchester United. Bortalaget är också känt för att inte göra särskilt många mål framåt utan säkrar hellre upp en eventuell uddamålsledning än kör järnet framåt för fler mål. Särskilt gäller detta i spel på bortaplan. Dels tänker vi också att det är ett gyllenen läge för Manchester United att sno åt sig 3 poäng när hemmalaget är svårt drabbade av skador. Om vi nu måste välja ut ett av spelen så får det i det här läget bli att spela på bortaseger.