Måndagsmatchen 12/3 i Premier League denna vecka 11 (måndag 12 mars) är ett möte mellan nästjumbon Stoke City och ligaledaren Manchester City med matchstart klockan 21:00. Matchen Stoke – Manchester City utgör också den sista i Premier League omgång 30.

Läs om hur du kan streama film gratis i 1 månad + 2 veckor!

Ombytta roller

Premier League klubbarna har alla varit i farten de senaste dagarna förutom då lagen i dagens match. Enda förändringen som skedde uppe i toppen av Premier League den gångna helgen är att Liverpool och Tottenham bytte plats med varandra. I och med Liverpools förlust borta mot Manchester United med 2-1 och Tottenhams klara 1-4 seger borta mot Bournemouth igår kväll är Tottenham ny trea framför Liverpool.

Tuff uppgift för Stoke

Bottenplaceringarna är oförändrade då alla övriga bottenlag förlorat sina matcher. Här finns alltså chansen för Stoke att kravla sig över nedflyttningsstrecket vid en 3-poängare mot Manchester City. Men det blir förstås den svåraste tänkbara uppgiften då Manchester City varit mer eller mindre helt outstanding hela den här säsongen. Och inte hjälper det precis att Stoke’s form sviktar betänkligt då man på de tio senaste ligamatcherna bara vunnit en enda av dem. Däremot får man säga att Stoke tränaren Paul Lambert’s extra fokus på försvarsspelet senaste tiden givit resultat. På fem matcher har laget nu spelat oavgjort i fyra varav de tre senaste ligamatcherna slutat; Brighton (b) 1-1, Leicester (b) 1-1 och Southampton (b) 0-0.

Tittar vi på tidigare ligamöten mellan Stoke och Manchester City så ser vi att Stoke i två av fem matcher tagit poäng. Å andra sidan befinner sig Manchester City i en form vi nog aldrig sett dem haft tidigare. Föregående mötet i höstas slutade med en storseger för Manchester city med hela 7-2 i en smått galen match med sanslösa 9 mål totalt.

Inbördes fem senaste matcher:

14/10-2017 Manchester City – Stoke 7 : 2
8/3-2017 Manchester City – Stoke 0 : 0
20/8-2016 Stoke – Manchester City 1 : 4
23/4-2016 Manchester City – Stoke 4 : 0
5/12-2015 Stoke – Manchester City 2 : 0

Underspel antal mål

Vi tror inte att den fantastiskt målglada tillställningen i matchen Manchester City – Stoke i oktober förra året kommer återupprepas ikväll. Manchester City är i det här läget inte i samma behov av poäng som då och Pep Guardiola kommer möjligen vila några av de viktigare spelarna för senare viktiga matcher Champions League. Stoke har också fått till försvarsspelet sedan dess och kommer säkerligen bjuda på hårdare motstånd för City anfallarna den här gången. Vi finner här ett spelvärde i underspel på antal mål i matchen.

 

Fler fotbollsodds här: