De två sista åttondelsfinalerna i Champions League ska avgöras denna onsdag 14 mars med returmatcherna Besiktas – Bayern München kl. 18:00 och FC Barcelona – Chelsea 20:45. Bayern München är med allra största sannolikhet redan klara för kvartsfinal efter en 5-0 vinst i första omgången. Desto mer spännande blir det i den sista matchen för kvällen mellan FC Barcelona och Chelsea då lagen spelade oavgjort 1-1 för tre veckor sedan på Stamford Bridge i London.

Speltips FC Barcelona – Chelsea 14/3

Vilken batalj det här kan bli! 1-1 från förra mötet följer med i dagens returmöte mellan Barcelona och Chelsea. Nu ska det avgöras vilket av lagen som ska ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League. Barca sitter i förarsätet när matchen startar då ett 0-0 resultat skulle ta katalanerna vidare samt att man har fördelen av hemmaplan.

Att slå FC Barcelona på självaste mäktiga Camp Nou som tar drygt 99 000 åskådare blir sannerligen ingen lätt uppgift för Chelsea. Barca’s matchfacit den här säsongen är helt enastående då de endast har förlorat en enda match under säsongen. Förlusten (1-0) kom mot Espanyol på bortaplan i mitten av januari i det första mötet av två i Copa del Rey. Barca vann sedan returmötet med 2-0 och tog sig vidare ändå. I hemmaspelet har FC Barcelona varit mer eller mindre skoningslösa mot sina motståndare och närapå vunnit alla sina hemmamatcher, med några få oavgjorda matcher som undantag, hittills under säsongen inklusive liga- och cupspel.

Chelsea har också spelat bra emellanåt den här säsongen men har trots allt inte varit så makalöst bra som de var under föregående säsongen i ligaspelet då de tog hem premier League titeln i överlägsen stil. Nu ligger man på den jobbiga femteplatsen i Premier League tabellen som innebär Europa League spel nästa säsong om tabelläget står sig. Dock är ju Chelsea kvar i årets Champions League spel fortfarande och ikväll har man en någorlunda bra chans att avancera till kvartsfinal. Chelsea visade i första omgången av åttondelsfinalen att man kan störa FC Barcelonas offensiva spelstil. Däremot måste nog Chelsea höja sig ytterligare ett snäpp i kvällens match då match mot Barca på Camp Nou kanske är den svåraste uppgiften i fotbollsvärlden att klara av just nu.

Matchtipset

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2018-03-14 kl. 09:34 men kan komma att ändras.

 

Fler Champions League odds här: