Kvällens Europa League matcher torsdag 15 mars är:

17:00 Lokomotiv Moskva – Atletico Madrid
19:00 Athletic Bilbao – Marseille
19:00 Dynamo Kiev – Lazio
19:00 Plzen – Sporting
19:00 Zenit Petersburg – RB Leipzig
21:05 Arsenal – AC Milan
21:05 Lyon – CSKA Moscow
21:05 Salzburg – Dortmund

Speltips Zenit Petersburg – RB Leipzig

Tyska RB Leipzig har ett 2-1 resultat som övertag att gå på efter första omgången mot ryska Zenit Petersburg i Europa League slutspelets åttondelsfinal. Leipzig hade 2-0 ända fram till den åttiosjätte spelminuten då italienaren Domenico Criscito lyckades reducera för Zenit Petersburg. det kan visa sig bli ett ödesdigert mål för Emil Forsberg och hans fotbollskompisar i Leipzig.

Nu är det spel på Krestovskij stadion i Sankt Petersburg, Ryssland, som gäller istället. Inför de drygt 64 000 åskådare som ryms inne på stadion och med övervägande del ryska supportrar, står alltså den slutliga kampen om den åtråvärda kvartsfinalbiljetten.

RB Leipzig har haft det lite tufft en period i Bundesliga och inte presterat på topp. Precis som Leipzig tränaren Ralph Hasenhuttl hoppas på att Emil Forsberg ska komma tillbaka till sin fina form han hade innan skadan uppstod så hoppas även vi svenskar på att detta ska bli verklighet då det stundar ett Fotbolls-VM i sommar. Det känns som att RB Leipzig verkligen är i behov av en formstark Emil Forsberg i det här läget. Vad som möjligen är positivt för RB Leipzig’s del är att Zenit Petersburg har det minst lika tufft i sitt seriespel i den ruska ligan. Efter det knappt 3 månader långa uppehållet som ryska ligan haft så har Zenit Petersburg spelat två matcher mot lag på den undre halvan av tabellen och båda gångerna har resultaten slutat oavgjort.

Vi tror på få mål i kvällens match mellan Zenit Petersburg och RB Leipzig.

Matchtipset

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2018-03-15 kl. 07:58 men kan komma att ändras.

 

Fler Champions League odds här: