Lillördagsfotboll 4 april med Barcelona – Roma och Liverpool – Manchester City i Champions League på spelagendan är inte helt fel! Dagens första speltips som vi tar oss an här blir på den förstnämnda kvartsfinalen. Och visst hoppas vi att storstjärnor som Lionel Messi, Luis Suarez, Andres Iniesta och Edin Dzeko levererar denna afton likt Cristiano Ronaldo gjorde igår för sitt Real Madrid i 0-3 vinsten borta mot Juventus.

Matchstart Barcelona – Roma är onsdag 4 april klockan 20:45 och visas på ViaPlay.

Speltips Barcelona – Roma 4/4

Barcelona inledde slutspelsfasen in Champions League fotbollen med att avfärda Chelsea i åttondelsfinalen. Chelsea började första åttondelsfinalmötet på hemmaplan med att göra 1-0 genom Willian i den 62:a spelminuten. Barcelona’s Messi kontrade med att i den 75.e minuten kvittera på passning av Iniesta. 1-1 stod sig matchtiden ut och därmed var det slagläge för Barca i returen.

Messi tremålskytt i åttondelen

Returmatchen drygt tre veckor senare var det inget snack o saken vilket lag som skulle ta sig vidare till kvartsfinalen. Messi gjorde mål redan i den 3:e matchminuten och det skulle bli ännu tyngre för Chelsea i den 20:2 minuten då Dembele ökade på till 2-0 för Barcelona. Chelsea satsade alltmer framåt i det läget, men Messi var inte färdig med målskyttet. Han punkterade matchen och hela åttondelsfinalen med sitt andra mål för dagen i andra halvlek. Totalt i de bägge matcherna blev det 4-1 till Barcelona och Messi gjorde tre av lagets målskörd.

Romas väg till kvarten

Roma slog ut Shakhtar från Ukraina med ytterst liten marginal. Efter italiensk förlust med 2-1 i den inledande bortamatchen var Roma tvingade att vinna hemma på Stadio Olimpico. När första halvleken var över i returmötet så var Shakhtar fortfarande vidare till kvartsfinalen då det i halvtidspaus stod 0-0. Shakhtar gjorde det otroligt svårt för Roma att komma till riktigt bra avslutslägen och höll i bollen så länge man kunde för att matchtiden skulle gå. Därför var det förlösande för Roma och alla hemmafansen när Dzeko i den 52:a spelminuten lyckades göra 1-0. Därefter var det Romas tur att använda sig av Shakhtars tidigare spelmetod vilket de lyckades genomföra resten av matchen på ett effektivt sätt. Roma gick vidare till kvarten tack vare fler bortamål.

Speltipset:

Asian Handicap Barcelona -1,5,-2,0 till oddset 1.725 @ bet365 (Få välkomstbonus 1000 kr i spelkrediter)

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-04-04 kl. 11:14 men kan komma att ändras.