Semifinalspel i Europa League är torsdagens trevligaste fotbollsbegivenhet alla gånger och utav dagens två matcher Arsenal – Atletico Madrid samt Marseille – Salzburg lockar den i London till sig vår största uppmärksamhet. Båda Europa League drabbningarna har avspark kl. 21:05 torsdag 26 april 2018 och returerna spelas om exakt en vecka.

Inför Arsenal – Atletico Madrid 26/4

I respektive ligaspel har det sett lite olika ut för dagens tävlande klubbar. Arsenal har inte alls lyckats med sitt mål att slåss om platserna i den yttersta toppen av Premier Leauge utan ser ut att få nöja sig med en sjätte eller sjunde plats vilket åtminstone ger dem en biljett till nästa säsongs Europa League kval. Vad det verkar så kommer Arsenals enda chans att få spela Champions League fotboll nästa säsong vara om man vinner Europa League, vilket i så fall ger en direkt plats i Champions League kommande säsong.

Atletico Madrid är desto nöjdare med sin prestation i La Liga då man i nuläget har andraplatsen i besittning, efter Barcelona på första plats, och före Real Madrid på tredje. Antoine Griezmann har här varit lagets främste målskytt med sina 19 mål såhär långt i ligaspelet och den spelare som kanske mest bidragit till ligaframgången.

Slutspelsvägen till semifinal

Arsenal har på sin väg fram genom Champions League slutspelet slagit ut i tur och ordning Östersunds FK, AC Milan och CSKA Moskva.

Atletico Madrids forcering genom CL-slutspelet har tagits via segrar över FC Köpenhamn, Lokomotiv Moskva och Sporting Lissabon.

Bethard oddsSpeltipset

  • Match: Arsenal – Atletico Madrid (Fotboll: Europa League)
  • Speltips: BLGM – Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 hos bet365 och 1,50 hos betfair
  • Insats: Medel
  • Datum: 2018-04-26 (torsdag 26 april)
  • Avspark: 21:05
  • TV-kanal: Kanal 9, MAX

 

Oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2018-04-26 kl. 07:07 men kan komma att ändras.