Så är det då returdags i Champions League semifinalerna denna vecka och först ut är Real Madrids mottagande av Bayern München tisdagen den 1 maj. Real Madrid har 2-1 att gå på från första mötet och är såklart favorit att gå vidare till Champions League final. Matchstart är klockan 20:45 och och du ser matchen i direktsändning på tv-kanalerna TV6, ViaPlay och Viasat Sport Premium.

Real Madrid – Bayern München 1/5

Allt började planenligt för hemmaspelande Bayern München i första semifinalmötet mot Real Madrid förra veckan. Joshua Kimmich kunde med knappa halvtimmen spelad göra 1-0 för tyskarna. Med hårdbevakning av de tre Madrid-anfallarna Lucas, Isco och Ronaldo, som fick lite utrymme att hitta på något, kändes det som om Bayern hade järnkoll på läget. Men istället öppnade det upp för andra Madrid spelare ju längre tiden led. Och precis innan halvtidspausen kunde vänsterbacken Marcelo följa med upp i plan och skjuta in den så viktiga kvitteringsbollen.

I andra halvlek ökade Bayern trycket ytterligare och dominansen gällande bollinnehav blev ännu större än i första halvlek. Detta hjälpte dock föga och Real Madrid skulle visa sig vara effektivast av de två lagen denna fotbollsafton. Trots 62% i bollinnehav och med 6-0 i hörnor på egen hemmaplan under den andra halvleken var det gästernas inhoppare Marco Asensio som kunde avgöra matchen för Real med sitt 1-2 mål.

Spelmarknader

En spelmarknad vi tar fasta på ifrån första mötet är hörnspelet. Det skapades totalt 13 hörnor i matchen och många faktorer pekar så här i förhand på att det skulle kunna lön sig att spela ett överspel på antal hörnor i kvällens returmatch. Bayern måste hämta igen ett 1-2 underläge och måste således trycka på framåt för att ha möjligheten att ta sig vidare till den hägrande finalen. Men det räcker inte med 1 mål för tyskarna utan de måste få till minst 2 mål för att finalspel ska kunna bli verklighet. Naturligtvis kommer det här också bidra till större och mer öppna ytor bakåt vilket Real spelare som exempelvis Cristiano Ronaldo älskar att utnyttja.

Målskytt eller hörnspel

Att spela Cristiano Ronaldo som målskytt i matchen till 1,66 @ Bethard lockar. Vi antar dock istället utmaningen med ett spel på antal hörnor vilket vi tror på ännu mer som speltips idag.

  • Match: Real Madrid – Bayern München (Fotboll: Champions League)
  • Speltips: Över 11 hörnor i matchen
  • Odds: 1,74 hos Bethard (Få upp till 1 000 kr extra att spela för vid första insättningen)
  • Insats: Medel
  • Datum: 2018-05-01 (tisdag 1 maj)
  • Avspark: 20:45
  • TV-kanal/Live stream: TV6 och ViaPlay

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-05-01 kl. 07:22 men kan komma att ändras.

Zlatan till Bethard

Du har väl inte kunnat missa Bethard’s värvning av Zlatan? Se här ett av Bethard’s reklamklipp när värvningen gjorts offentlig: