AS Roma – Liverpool spelar Champions League semifinalretur denna lillördag 2/5 och Roma ska försöka sig på att hämta upp ett 2-5 underläge ifrån första semifinalmatchen för en vecka sedan. Omöjligt kan en del säga, men då ska vi ha i minnet att Roma vände just ett sådant 3 målsunderläge mot självaste FC Barcelona i kvartsfinalen och snuvade spanjorerna på konfekten. Däremot får vi anta att Liverpool är varnade av Barcelonas öde och sätter upp en speltaktik därefter. Vi får se vilket av lagen som skrattar mest när slutsignalen ljudit ikväll och vi hoppas förstås på att även vi får anledning till ett gott skratt av lycka om vi kammar hem vinsten efter dagens speltips på matchen. Det lag som tar sig vidare till finalen får möta de senaste två årens regerande mästare Real Madrid som igår slog ut Bayern München efter en högdramatisk tillställning.

betfair bonus Henrik Larsson

Betfairs ambassadör Henrik Larsson bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr!

Speltips AS Roma – Liverpool

Vilken total urladdning vi fick se från Liverpools sida mot Roma i den första matchen av två i Champions League semifinalen. Mohamed Salah nätade två gånger om i slutet av första halvlek vilket gav Liverpool lite ro inför andra. Men Liverpool var definitivt inte färdiga där skulle det visa sig. I 56:e minuten utökade Sadio Mané på till 3-0 läckert framspelad av Salah. Sedan fortsatte mardrömmen för Roma när anfallskollegan i Liverpool Roberto Firmino gjorde ytterligare 2 mål i tät följd. Ridå ner tänkte många. Romas katastrofala insats så långt in i matchen förbyttes dock till en någorlunda förhoppningsfull fortsättning inför match nummer två när man i slutet av matchen lyckades reducera två gånger om genom Edin Dzeko och Diego Perotti.

Skador i respektive läger

I Romalägret finns spelare på skadelistan som Gregoire Defrel, Rick Karsdorp, Diego Perotti och Kevin Strootman. Liverpool ser ut att få klara sig utan Emre Can, Joe Gomez, Adam Lallana, Joel Matip och Alex Oxlade-Chamberlain.

Tipset

Roma tvingas förstås gå på offensiven redan från start för att ha en bra chans att hämta igen underläget på 3 mål. Detta kommer högst troligen innebära att det öppnas upp för fina kontringslägen vilket de snabba Liverpool spelarna Mané, Firmino och Salah längst där framme säkert inte är sena på att försöka utnyttja. Precis som i första mötet tror vi att vi får se mål åt båda håll även idag.

  • Match: AS Roma – Liverpool (Fotboll: Champions League)
  • Speltips: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,40 hos Betfair (Få upp till 1 000 kr extra att spela för vid första insättningen)
  • Insats: Medel/Hög
  • Datum: 2018-05-02 (onsdag 2 maj)
  • Avspark: 20:45
  • TV-kanal/Live stream: TV6 och ViaPlay

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-05-02 kl. 10:54 men kan komma att ändras.