Kroatien – England möts i semifinal nummer 2 i fotbolls-VM onsdag 11 juli 2018. Tråkigt nog blev det inte Sverige som får spela semifinal i detta VM då England blev för svåra i kvartsfinalen. Men Sverige har ändå överpresterat i mitt tycke genom att först bara ta sig till VM och sedan vinna gruppspelet här i VM och därefter också vinna åttondelsfinalen mot Schweiz. Men nu är det våra övermän England som står på motståndarsidan mot Kroatien när semifinalen blåser igång klockan 20:00 ikväll.

bet365 odds fotbolls VM

Kroatien vill skriva VM-historia

Kroatiens främsta VM-merit hittills är ett brons från VM-1998. Och då ska man veta att Kroatiens VM-historia inte sträcker sig särkilt långt tillbaka i historien då man deklarerades som självständiga från Jugoslavien år 1991. Hur som helst så har Kroatien nu chansen att göra sitt bästa världsmästerskap i fotboll någonsin. En vinst mot England och man är i VM-final!

Kroaterna till VM via Playoff

Kroatien gick in VM som ett av turneringens mest spännande lag men det var på håret att det inte blev spel i sommar alls. Kryss 1-1 hemma mot Finland i VM-kvalet innebar att man låg riktigt risigt till och tränaren Ante Cacic fick sparken strax depå. VM-biljetten räddades dock genom ett playoff spel mot Grekland i egenskap av grupptvåa. En 4-1 seger hemma och en mållös match i Grekland säkrade VM-spel.

Straffar sig vidare i VM

Väl i VM inledde Kroatien med tre vinster på raken i gruppspelet mot Nigeria (2-0), Argentina (3-0) och Island (2-1). Tre segrar och 9-1 i målskillnad och bländande fotboll gjorde Kroatien helt plötsligt till en av de största VM-favoriterna. Men i de två spelade slutspelsmatcherna har man ärligt talat tagit sig vidare tack var en del flyt. Mot Danmark i åttondelsfinalen vann man först efter straffläggning och i kvartsfinalen mot värdlandet Ryssland blev det en repris som även den fick avgöras på straffar.

England – It’s coming home!

Under många år utan mästerskapsframgångar är England, som ett av världens största fotbollsländer, mycket segertörstande. Bara en enda gång under alla VM-turneringar som spelats har England tagit medalj. Det var i fotbolls-VM 1966 då man tog sitt historiska guld. Sedan dess har det blivit många VM-misslyckanden för Englands del. Kanske kan fansen nu våga tro på ett nytt VM-guld.

Fansen har börjat drömma igen

Efter bra genomförda gruppspelsmatcher med två segrar och en ”bortgiven” 3-poängare till Belgien i sista gruppmatchen har de engelska fansens förhoppningar om en efterlängtad framgång blivit betydligt större än innan VM. Tack vare förlusten mot Belgien undvek man förstaplatsen i gruppspelet och fick enligt de flesta bedömare istället en lättare väg genom slutspelet. Men det höll sånär på att bli ett abrupt slut i åttondelsfinalen mot Colombia som spelade en mycket tuff och fysisk fotboll, på gränsen till brutal. Matchen som slutade oavgjort gick till straffar för att skilja dem åt. England vann för första gången någonsin ett straffavgörande i ett VM-mästerskap. Efterföljande kvartsfinalen mot Sverige har vi svenskar tyvärr ett alltför smärtsamt minne av. Svensk ineffektivitet framför engelsmännens mål gjorde att England relativt komfortabelt kunde vinna med 2-0. Och nu har de engelska fansen börjat sjunga om att VM-bucklan är på väg hem – It´s coming home!

Speltips inför Kroatien – England

Match: Kroatien – England (Fotboll: Semifinal VM 2018 i Ryssland)
Domare: Cüneyt Çakır (Turkiet)
Spelplats: Luzhniki Arena, Moskva, 84 745 åskådare
Speltips: Över 1,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds1,50 @ Bet365
Insats: Medel/Hög
Datum: 2018-07-11 (onsdag 11 juli)
Avspark: 20:00
TV-kanal: TV4
Live StreamingC More