Vi fortsätter helgfirandet på allra bästa sätt med matchen Sverige – Rumänien i lördagskvällens EM-kval fotboll 23 mars. Sveriges kvalmatch mot Rumänien sänds på TV4 och via live stream på C MORE med matchstart klockan 18:00 på Friends Arena i Stockholm. Streama och spela på fotbollsmatcherna i herrarnas EM-kval live.

Streama EM-fotboll direkt på C MORE här >>

Spela liveodds under matchen på Unibet här >>

EM-kval fotboll 23/3

15:00 Georgien – Schweiz
18:00 Gibraltar – Irland
18:00 Malta – Färöarna
18:00 Sverige – Rumänien (TV4)
20:45 Bosnien – Armenien
20:45 Italien – Finland
20:45 Liechtenstein – Grekland
20:45 Spanien – Norge (TV12)

Speltips Sverige – Rumänien

Sverige får en tuff väg mot fotbolls-EM nästa år. Det är bara två av de sex landslagen i EM-kval grupp F som kvalificerar sig för fotbolls-EM och framförallt Rumänien, Norge samt Spanien förväntas står för det tuffaste motståndet. Malta och Färöarna tar vi för givet att vi ska vinna över.

När det gäller spel på matchen mellan Sverige och Rumänien idag så har vi inte många inbördes möten att inhämta någon information av spelvärde ifrån. Sverige mötte Rumänien i mars förra året och då vann Rumänien vänskapsmatchen med 1-0 på rumänsk mark. Innan dess hade inte Sverige och Rumänien mötts sedan den där minnesvärda kvartsfinalen i fotbolls-VM 1994 där Sverige vann på straffar efter bland annat en fantastisk avgörande räddning av Thomas Ravelli.

Inför dagens match får tyvärr Sverige avstå några av de störst profilerna i ett annars rätt profilfattigt landslag. Båda svenska mittbackarna Pontus Jansson (Leeds) och Victor Lindelöf (Manchester United) är dessvärre borta från spel och Albin Ekdal (Sampdoria) dras med skadeproblem. Å andra sidan är inte Rumänien särskilt profilstarkt heller. Det gäller nog ändå att Robin Olsen och övriga spelare i Sverige spelar på topp i afton för att det ska gå vägen med att kamma hem alla poängen. Men det är klart vi tror att Sverige klarar av favorittrycket och vinner dagens EM-kval match.

EM-kval tipset 23/3: Sverige vinner över Rumänien till bästa oddset 1.85 @ Bet365 >>

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2019-03-23 kl. 07:00 men kan komma att ändras.

Spelbonusar: