Två fotbollsgalna Champions League dagar med sanslöst minnesvärda semifinaler är tyvärr över. Men misströsta icke! Två Europa League semifinaler Chelsea – Eintracht Frankfurt och Valencia – Arsenal spelas idag 9/5 samt en semifinal i Handbollsligan Sävehof – Skövde. Inatt väntar dessutom slutspelssport från USA med NHL hockey och NBA basket. Bland torsdagens fina urval av sporthändelser ägnar vi dagens speltips åt engelska Chelseas möte med tyska Eintracht Frankfurt i uppgörelsen om en eftersträvansvärd plats i Europa League finalen.

Speltips Chelsea – Eintracht Frankfurt

1-1 slutade första semifinalmatchen i Tyskland vilket innebär att Chelsea har en ypperlig chans att få spela den där så åtråvärda Europa League finalen. Och blir det Chelsea istället för Eintracht Frankfurt som tar sig till final kan det mycket väl bli helengelskt i finalen då Arsenal vann hemma med 3-1 i det första mötet med Valencia.

Chelsea känns starka för tillfället och man vann mot tuffa Watford i Premier League senast i helgen med hela 3-0. Eintracht Frankfurt vilade de flesta av sina bästa spelare i helgens förlustmatch (6-1) i Bundesliga mot Leverkusen för att försöka prestera på topp i kvällens match mot Chelsea istället. Frågan är om det tyska lagets taktik räcker till för att bräcka Chelsea på Stamford Bridge. Vi tror inte det. England kommer här få åtminstone ett lag med i finalen.

EL-tipset: Chelsea vinner över Eintracht Frankfurt till oddset 1.39 hos Betsson och NordicBet.

Europa League semifinaler 9/5

21:00 Chelsea – Eintracht Frankfurt
21:00 Valencia – Arsenal

Handbollsligan semifinal 9/5

19:00 Sävehof – Skövde

NHL semifinal 10/5

02:00 Boston Bruins – Carolina Hurricanes

NBA kvartsfinaler 10/5

02:00 Philadelphia 76ers – Toronto Raptors
04:30 Portland Trail Blazers – Denver Nuggets