Finland – Kanada Live Stream & Tips: En helt osannolik Hockey-VM Final 2019 ska vi denna söndagkväll få bevittna. Kanada var ingen överraskning precis utan var mer väntad då de haft favoritstämpeln på att vinna under hela mästerskapet. Men att Finland skulle segla upp som VM-Guld kandidat var det nog extremt få som ens vågade drömma om innan Ishockey-VM startade.

Dagens medaljmatcher 26/5:

15:45 Ryssland – Tjeckien (Semifinal)
20:15 Kanada – Finland (Final)

Streama Finland – Kanada

Förbered er på en sista underbar hockeykamp i detta VM när Finland möter Kanada ikväll. Finland – Kanada Live Stream erbjuds av flera spelbolag som alla endast kräver att du har registrerat ett (gratis) spelkonto hos dem samt har satt in några kronor. Har du väl gjort så öppnas en stor sport streaming värld för dig med massor av live stream sport dygnet runt alla dagar. Pengar måste dock hela tiden finnas på kontot för att streaming-tjänsten ska vara aktiv.

VM-Final spelet

Vilken sanslöst häftig VM-turnering de finska lejonen gjort hittills. Med arton VM-debutanter i laget och endast ett par NHL-proffs i laget har man överträffat alla förväntningar. Vi har fått se en fartfylld finländsk hockey med massor av kämpaglöd. Försvarsspelet har också stundtals varit bländande.

Krigande finska lejon

Finland inledde Hockey-VM med att vinna över Kanada med 3-1 och flög sedan igenom resten av gruppspelet. Visserligen en förlust i sudden mot USA och förlust mot Tyskland i sista gruppspelsmatchen. Men den sista matchen mot Tyskland misstänker vi att de finska lejonen vilade upp sig lite inför det stundande slutspelet. I kvartsfinalen mot Sverige dominerade Finland och vann mycket rättvist matchen med 5-4. Mot Ryssland i semifinalen överraskade man en hel hockeyvärld genom att även vinna den (1-0) i ännu en riktig rysare. I bägge fallen gjorde Finlands långa hockeykapten Marko Anttila mål som var ytterst avgörande. Och det största kännetecknet för prestationerna är engagerat krigande finska lejon.

Kanada trots allt storfavorit

Kanada blir det sista hindret för Finland ifrån att få kröna VM-turneringen med ett guld. Att Finland vann över Kanada i VM-premiären med 3-1 betyder i det här läget inte mer än att Finländarna bevisat för sig själva att de kan slå guldfavoriterna. Kanada är dock kända för att genom åren inleda VM-turneringarna svagt och sedan spela allt bättre ju längre turneringarna går. Och även i denna VM-turnering har vi fått se ett Kanada spela upp sig för varje match. Exempelvis krossade man Tjeckien i sin semifinal med 5-1.

Guldtipset

Finland har överraskat oss gång på gång under Hockey-VM. Den ena favoriten efter den andra har fallit offer för Finlands skoningslösa och effektiva kämpahockey. Men vi frågar oss om de verkligen kan göra det en tredje gång i slutspelet. Nu mot ett Kanada som hela tiden visat sig bli starkare ju längre turneringen lider. Men Finland älskar att slå ur underläge och vi tror faktiskt de kan segra ännu en gång!

Vi spelar oddset 3.50 hos NordicBet på att Finland vinner över Kanada och tar hem VM-guldet i hockey 2019.

Späckad Sportsöndag A La Grande 26/5 | Streama & Spela Odds Live