Semifinaler i UEFA Nations League ska nu spelas! Portugal med Cristiano Ronaldo tillbaka i laget möter Schweiz i uppgörelsen om en finalmatch mot antingen Nederländerna eller England som möter varandra i den andra semifinalen imorgon torsdag. Finalvinnaren på söndag får en direktbiljett till nästa års Fotbolls-EM 2020.

Streama utan reklam

Portugal – Schweiz har matchstart kl. 20:45 onsdag 5 juni 2019 och sänds på TV4 samt går att streama utan reklamavbrott på C More här >>

Speltips Portugal – Schweiz 5/6

När UEFA Nations League startade som fotbollsturnering med matcher förra hösten torsdagen den 6 september 2018 var det inte så väldans stort intresse kring arrangemanget. Krångliga regler och svårigheten att se den stora nyttan med att det egna landslaget skulle få favörer av vunna matcher var lite luddigt för många. Men nu nästan ett år senare när vi har kommit så långt som till slutspelsmatcherna med semifinaler samt bronsmatch och final på söndag så är spänningen på topp! På spel står en direktbiljett till Fotbolls-EM 2020 vilket förstås är åtråvärt för vilket landslag som helst. Tänk att slippa behöva spela ett nervpirrande kval där utgången alltid är oviss.

I liga A vann Portugal grupp 3 före Italien och Polen. Schweiz vann sin grupp 2 före Belgien och Island. Lagom till de viktigaste matcherna är storstjärnan Cristiano Ronaldo tillbaka i Portugals landslag. Hans uppehåll i landslagssammanhang blev således inte särskilt långvarigt. Med honom i laget blir Portugals anfallsspel sylvasst. Schweiz har återigen visat vilket bra landslag man har. Efter att man knappt åkte ur Fotbolls-VM förra sommaren mot Sverige i åttondelsfinalen med 1-0 efter mål av Emil Forsberg så har man i UEFA Nations League imponerat med bland annat en 5-2 vinst över Belgien och en 6-0 seger över Island. Att vi får se några mål i kvällens match Portugal – Schweiz känns inte allt för avlägset.

Match: Portugal – Schweiz (Fotboll: UEFA Nations League)
Spelplats: Estádio do Dragão i Porto (kapacitet: 50 033 åskådare)
Speltips: Totalt över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.10 hos Unibet
Insats: Medel
Datum: 2019-06-05 (onsdag 5 juni)
Avspark: 20:45
Live StreamC More