Dagen efter Sveriges nationaldag är det dags för Sveriges herrlandslag i fotboll att ta sig an den tredje gruppomgången i EM-kvalet mot Malta. Inför matchen ligger Sverige tvåa i den sex landslag stora gruppen med fyra poäng efter gruppledaren Spanien på maximala sex poäng. Malta är fyra med tre inspelade poäng.

Även Sveriges övriga gruppmotståndare spelar idag där Färöarna möter Spanien och Norge tar emot Rumänien. Danmark spelar också en intressant match mot Irland.

c more

EM-kval matcher fredag 7/6

18:00 Georgien – Gibraltar
20:45 Danmark – Irland
20:45 Färöarna – Spanien
20:45 Lettland – Israel
20:45 Litauen – Luxemburg
20:45 Montenegro – Kosovo
20:45 Nordmakedonien – Polen
20:45 Norge – Rumänien
20:45 Sverige – Malta
20:45 Tjeckien – Bulgarien
20:45 Ukraina – Serbien
20:45 Österrike – Slovenien

Sverige – Malta Live Stream

Spana in Sverige – Malta Live stream denna fredagkväll med avspark klockan 20:45. Matchen sänds i TV4 och kan streamas live på C More utan reklam i mobil, padda och dator.

SE MATCHEN NU >>

Speltips Sverige – Malta 7 juni

Sverige startade igång EM-kvalet bra 23 mars med en fläckfri första halvlek mot Rumänien. Mål av Quaison och Claesson inför drygt 30 000 åskådare på Friends Arena kändes stabilt och tryggt. Men Sverige kom ur matchen med blotta förskräckelsen då Rumänien reducerade till 2-1 i andra halvlek och hade chanser på fler. I andra matchen borta mot Lasse Lagerbäcks Norge såg det länge illa ut. Norge ledde med 2-0 fram till den 70:e spelminuten då Sverige fick en straff. Granqvist slog den men målvakten räddade. Som tur var så var Claesson på tårna och kunde skjuta in returen. Efter ett norskt självmål och ett svenskt ledningsmål på övertid var vändningen fullbordad. Dockfick Norrmännen sista ordet när Ola Kamara kunde kvittera till 3-3 i den allra sista bollsparken i 97:e matchminuten.

Malta började sin EM-kval resa med att besegra Färöarna på hemmaplan med 2-1. Därefter förlorade man hemma mot gruppledaren Spanien med 0-2. Förväntade resultat som inte borde avskräcka Sverige inför kvällens EM-kval omgång 3. Det här ska Sverige vinna med ett par måls marginal på Friends Arena i Stockholm idag.

EM-kval tipset 7/6 Sverige – Malta: Sverige vinner trots Asian Handicap (0 : 2.75), odds 1.61 @NordicBet.