För dig som semestrar på Cypern denna tisdag 20 augusti 2019 har möjligheten att få se cypriotiska APOEL spela mot Ajax från Nederländerna i kvalfinal till Champions League med matchstart kl. 21:00 svensk tid. Det är första omgången av två möten och returen spelas om åtta dagar i Amsterdam.

Champions League – Kval

21:00 APOEL (Cypern) – Ajax (Nederländerna)
21:00 CFR Cluj (Rumänien) – Slavia Prague (Tjeckien)
21:00 LASK Linz (Österrike) – Club Brügge (Belgien)

Alla matcher kan du streama på ViaPlay här >>

Speltips APOEL – Ajax 20/8

APOEL var illa ute i semifinalkvalmatcherna mot Qarabag från Azerbajdzjan. I första matchen på egen hemmaplan förlorade nämligen APOEL med 1-2 vilket var en total missräkning jämfört med förväntningarna innan. Däremot räddade man upp situationen i returmatchen på bortaplan genom en väl utförd match både taktiskt och spelmässigt vilken slutade med 0-2 seger.

Ajax var förra säsongens stora utropstecken i Champions League spelet. När Ajax tog sig ända till åttondelsfinal mot Real Madrid var det många som tänkte att holländarnas Champions League äventyr skulle sluta där. Men Real Madrid besegrades över två matcher med totalt 5-3 i målskillnad. Bortamötet på Santiago Bernabéu slutade sensationellt 1-4 vilket smått chockade en hel fotbollsvärld. Cristiano Ronaldo som inför den gångna säsongen flyttade från Real Madrid till Juventus kom att få möta Ajax i kvartsfinalen. Juventus hade ditintills varit obarmhärtiga mot sina motståndare. Även Juventus med härföraren Cristiano Ronaldo på topp skulle få smaka på Ajax respektlösa och effektiva spel. Likadant i denna dubbelkamp vann Ajax på bortaplan vilket lade grunden till semifinalavancemanget med totalt 3-2 i målskillnad. I semifinalen mot Tottenham inledde man med att återigen vinna i bortaspelet med 0-1. Tottenham tog sig dock samman och vann returmatchen i Amsterdam med 1-2 och slog därmed med nöd och näppe ut Ajax i Champions League semifinalen. Med tanke på Ajax starka bortafacit tror vi att Ajax besegrar APOEL idag.

Speltipset CL-kvalet 20/8: Ajax vinner över APOEL till bästa oddset 1.48 @ Unibet.