Måndagens allsvenska match Malmö FF – AIK kommer avgöra vem av dem som fortfarande ska ha med guldstriden att göra. Men tänk om de spelar bort varandra från chansen till SM-guldet genom att spela oavgjort? Samtidigt som tabelltrean Malmö FF möter tabellfyran AIK (båda på 59 poäng) går även Djurgården (62p) i klinch med Örebro. För Djurgården räcker det med en vunnen och en oavgjord i de sista två omgångarna för att bli svenska mästare i fotboll.

Streama Malmö FF – AIK hos C More här!

Inför Malmö FF – AIK 19:00

Igår kväll gick Hammarby IF ut på gräsmattan som första klubb bland topplagen i den näst sista matchomgången och Östersunds FK besegrades med 1-2 på bortaplan. Därmed klev Hammarby (62p) upp som ny tabelletta före Djurgården i och med bättre målskillnad. Vilken sanslöst bra period de haft! För drygt en månad sedan vann Hammarby över AIK och nu senaste veckorna har man besegrat både Djurgården och Malmö FF. Nu återstår det alltså att se om tabellpositionerna ändras något efter att de sista matcherna i den näst sista omgången spelats klart ikväll.

Allsvenskan måndag 28 oktober 2019:

19:00 Djurgården – Örebro
19:00 Elfsborg – IFK Göteborg
19:00 Malmö FF – AIK

Speltips Malmö FF – AIK 28/10

Malmö FF gick ju bet på poängen i senaste omgången mot Hammarby men man kan ändå spela till sig en tätplacering i den allsvenska tabellen om man vinner över AIK idag med några måls marginal. Dock är ju AIK med och slåss om SM-guldet lika mycket så de kommer förstås att ge allt för tre poäng de också. Det är inte så vanligt man får vara med om en sådan här viktig och spännande match där båda motståndarna har ett guld i sikte, och måste vinna för att ha chansen på det, så här nära slutet på säsongen. En intenisiv match med stor rädsla för att göra misstag som resulterar i baklängesmål väntas i framförallt första halvleken. Skulle det stå oavgjort en bra bit in i matchen kommer bägge lagen tvingas att chansa lite mer på offensiv fotboll och släppa något på säkerhetstänket bakåt. Det ska bli intressant att se hur tränarna lägger upp taktiken för sina respektive spelartrupper.

Tipset Allsvenskan 28/10: Under totalt 2.5 mål i matchen Malmö FF – AIK spelas till oddset 1.66 @:

Specialodds på Malmö FF – AIK timmar innan matchstart