Salzburg – Liverpool möts i den sista gruppomgången av Champions League och det är troligen vinna eller försvinna för bägge två som gäller. Vi drar förutsättningarna nedan.

Champions League 10 december 2019

18:55 Napoli – Genk (TV6 och Viaplay)
18:55 Salzburg – Liverpool (Viaplay)
21:00 Ajax – Valencia (TV6 och Viaplay)
21:00 Benfica – Zenit (Viaplay)
21:00 Chelsea – Lille (Viaplay)
21:00 Dortmund – Slavia Prague (Viaplay)
21:00 Inter – Barcelona (Viaplay)
21:00 Lyon – RB Leipzig (Viaplay)

Inför Salzburg – Liverpool

Även om Liverpool leder grupp E på 10 poäng före Napoli 9p, Salzburg 7p och Genk 1p så kan Salzburg, i och med vinst ikväll, gå om Liverpool och besegla deras öde. Förutsättningarna är sådana att om två lag slutar på samma poäng när gruppspelet är över så avgörs placeringen utifrån inbördes möten. Och i det här fallet är det så att Salzburg förlorade med 4-3 mot Liverpool på Anfield i deras första möte. Nu räcker det för Salzburg att vinna på hemmaplan med uddamålet 1-0, 2-1, 3-2 för att ta sig till slutspelet. Och då får Liverpool hoppas på att Genk vinner över Napoli på hemmaplan vilket dock är föga troligt.

Napoli som i nuläget är en poäng efter Liverpool är bättre än Liverpool i deras två inbördes möten vilket innebär att det räcker med oavgjort mot Genk ifall Liverpool förlorar idag. Så med andra ord krävs det att Liverpool spelar oavgjort eller vinner mot Salzburg för att vi ska kunna få möjligheten att se dem upprepa en Champions League triumf även denna säsong.

Speltips Salzburg – Liverpool 10/12

Inte för att Salzburg blir någon lätt nöt att knäcka på deras egen hemmaplan på något sätt men vi tror ändå Liverpool inser läget och måste prioritera den här matchen på alla plan. Vi förutsätter att Klopp sätter sitt bästa manskap på benen mot Salzburg och åtgärdar de svagheter man hade i det egna hemmamötet med dem för drygt två månader sedan då man knappt vann med 4-3 trots tidig 3-0 ledning.

Liverpool spelas som vinnare över Salzburg till oddset 1.84 @ NordicBet och Betsson.