Idag tar Chelsea emot Bournemouth hemma på Stamford Bridge. Räkna med svängig match och anfallsglad fotboll.

Chelsea har gett de unga chansen

Chelsea har som alla känner till vid det här laget haft värvningsförbud inför säsongen. Straffet innebar egentligen förbud att värva spelare under två transferfönster men reglerades till ett, då man fått sin överklagan beviljad hos idrottens skiljedomstol CAS. Det ska bli intressant att se hur Chelsea agerar i Januarifönstret. Faktum är att för första gången på väldigt många år så har man mer eller mindre tvingats att släppa fram sina egna talanger. Tidigare har man värvat vilket gjort det svårt för de unga att slå sig in i laget. I år har flera spelare blommat ut då man fått spela kontinuerligt och man har gjort det bra. Att Chelsea ligger på en 4:e plats just nu får ses som en stor framgång och över förväntan. Dels har klubben sparat pengar på dyra spelarförvärv och dels så har de unga spelarna ökat markant i värde. Reece James 20, Fikayo Tomori 21, Mason Mount 20, Callum Hudson-Odoi 19 och Tammy Abraham 22 har gått från lovande talanger till etablerade toppspelare. Alla engelsmän som går en ljus framtid till mötes och som förhoppningsvis kommer vara stommen i Chelsea många år framöver.

Chelsea klara favoriter

Chelsea har spelat bättre borta än hemma den här säsongen. I veckan säkrade man fortsatt spel i Champions League vilket ger ökat självförtroende för truppen och skapar arbetsharmoni för Frank Lampard. Tuff månad med många matcher väntar. Positivt i veckan var att Antonio Rüdiger var tillbaka. Han har så klart en bra bit kvar till formen efter sin långtidsskada men är det något som Chelsea haft problem med så är det defensiven så här långt. 24 insläppta mål är på tok för mycket om man ska vara med och slåss om en topp 4 placering. 3 poäng idag är ett måste och det ska väl gå vägen mot ett formsvagt Bournemouth.

Bournemouth usel form

Bournemouth har usel form och har endast 1 seger på de 10 senaste matcherna. Laget har dessutom 5 raka förluster och det ser allt annat än bra ut. Med det facit lär man åka till Stamford Bridge med inställningen att backa hem och spika igen. Chelsea har haft problem med lag som försvarar sig lågt. Ska Bournemouth ha någon chans så behöver man spela precis så, backa hem och satsa på kontringar. Oddset på hemmaseger är på tok för lågt för att vi ska se något spelvärde i det. Däremot har vi en annan spelform som vi tror kan falla väl ut och det är många hörnor i matchen..

Fler än 11 hörnor i matchen

Vi räknar kallt med att Chelsea kommer föra matchen och trycka på. Oavsett om Chelsea väljer att vila någon av Pulisic eller Willian så har man i ersättare Hudson-Odoi starka yttrar att tillgå. Att man kommer utmana runt kanterna är vi övertygade om och Chelsea sätt att spela. Det gör att vi tror att man kommer rada upp hörnor i den här matchen. Chelseas kantspel kommer vara starkt bidragande till att vi får upp hörnstatistiken mot ett tillbakadraget Bournemouth och därför väljer vi att tippa fler än 11 hörnor i matchen till oddset 2.20

chelsea bournemouth odds

Hos oss på svensktspel.nu kan du läsa mer om hörnspel i samband med spel och betting på fotbollsmatcher. Är du nyfiken på att läsa mer om helgens Premier League tips så kan du läsa mer här om matchen Liverpool – Watford.

Titta på livesport hos bet365. Geografiska begränsningar gäller. Ett positivt saldo krävs eller att ett giltigt spel har lagts de senaste 24 timmarna. GamblingTherapy.org. 18+.