Igår fick en vän 13 rätt på Stryktipset som gav 873.418 kronor. Detta efter en turbulent omgång på Stryktipset som sent ska glömmas. Att systemspelet endast kostade 48 kronor är en bragd i sig.

Stryktipset brukar alltid ändra sig

Att sitta med 13 rätt på Stryktipset när det är kvarten kvar att spela brukar aldrig hålla hela vägen. Om man ens har 13 rätt när kvarten återstår av 16:00 matcherna så är det så klart en bragd i sig. Men det brukar alltid bli mål i slutet av matcherna. Vår vän hade 13 rätt på sin 48-raders kupong när kvarten återstod. Dessutom var det två sena kvällsmatcher som skulle bli kryss båda två för att det reducerade systemet skulle stämma in.

13 rätt på stryktipset

15:30 fick vi följande bild och man tänkte i det läget. Kul men det är mycket tid kvar där allt ska stämma in. Det var flera osäkra matcher där 1 mål åt något av lagen sista kvarten skulle ändra resultatet på Stryktipset. T.ex behövde Newcastle hålla undan mot Southampton hemma med 1 man mindre vilket man lyckades med. Bournemouth var en svängig match som behövde sluta med hemmaseger och till slut lyckades de avgöra med 3-2.

Kryss ett måste i Fulham – West Ham

För att det skulle stämma in och bli 13 rätt på en rad så behövde det bli ett oavgjort resultat i mötet mellan Fulham och West Ham. Det var en rätt så chansfattig första halvlek men i den andra så svängde spelet allt mer där chanserna avlöste varandra. Efter 90 minuter stod fortfarande resultattavlan på 0-0. Domaren blåste och det gjorde att det skulle bli en rejäl nervositet i sista matchen på Stryktipset som startade 21:00.

Oavgjort för 13 rätt mellan United – Everton

Ett oavgjort resultat i mötet mellan Manchester United och Everton var ett måste för att det skulle bli 13 rätt på stryktipset. Manchester United var så klart favoriter och magkänslan sa väl innan att de tyvärr skulle gå segrande ur den här striden. Det var rätt stor skillnad för vår vän med utdelningen och såhär såg förutsättningar ut inför matchen.

Resultat 1:a, 12 rätt och 3000 kr
Resultat X, 13 rätt och 870.000 kr
Resultat 2:a, 12 rätt och 12.000 kr

Det började inte bra i jakten på 13 rätt

Efter en första halvlek där Manchester United spelar ut Everton och tar ledningen med 2-0 så såg det allt annat än ljust ut. Vår vän var rätt nere och tyckte det var tråkigt att chansen försvann så snabbt i sista matchen. Men sen direkt i andra halvlek hände något. Några snabba omställningar från Everton och pang pang, 1-2 och 2-2 inom loppet av 5 minuter. Det var liv i matchen igen..

Robin Olsen halkar

I den 75:e matchminuten halkar Robin Olsen och ett rätt billigt United-mål seglar in. Det såg inte helt otagbart ut men 3-2 var ett faktum och återigen 12 rätt på Stryktipset. 3000 kr i utdelning. Sen går sista kvarten väldigt snabbt. United har flera chanser att avgöra till 4-2 men får inte in bollen. Matchklockan tickar upp på 90 minuter och domaren lägger till 4 tilläggsminuter.

Otrolig avslutning

I den 94 matchminuten får Manchester United frispark med sig på egen planhalva där Everton spelaren i ren frustration sparkar undan bollen. Pontus Kåmark expertkommentator i Viasat studion säger:

”- Det där var matchen! United reder ut detta..”

De Gea tar sedan lång tid på sig och ska bara lyfta upp bollen långt. Troligtvis kommer domaren blåsa när bollen är i luften. Men frisparken har medfört sig ett litet avbrott och domaren blåser inte. Everton vinner nickduellen på egen planhalva och hittar därefter ett par snabba passningar upp på mittplan. Nyinbytte och övertände Unitedspelaren Tuanzebe går in stenhårt i en duell och ger Everton en frispark några meter in på Uniteds planhalva.

Everton flyttar upp allt de har och matchklockan står på 94 minuter och 30 sekunder. Till och med Robin Olsen är uppe i straffområdet. Bollen lyfts in och hittar till slut fram till Calvert-Lewein som inte gör något misstag och petar in 3-3 med matchens sista spark. Men vänta.. var det hands? Var det offside? Det är turbulent men det verkar bli mål! WOW! 13 rätt och 870.000 kronor in på kontot. Helt otroligt

Är det någon gång som man ska få 13 rätt på Stryktipset hos Svenska Spel så antar vi att det är på det här viset. Vi på Svenskt Spel säger stort grattis! Plötsligt händer det..